Ψάχνουν αγοραστή και εκκαθαριστή για την πρώην Λαϊκή Τράπεζα

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Σημερινής της Κυριακής», οι υποψήφιοι αγοραστές ήδη βολιδοσκοπούν την κατάσταση.

Σε αναζήτηση αγοραστή και εκκαθαριστή βρίσκεται η Τράπεζα Κύπρου για τις μετοχές της πρώην Λαϊκής Τράπεζας η οποία βρίσκεται στο κατώφλι της εκκαθάρισης.

Σύμφωνα με ανώτατες πηγές της Τράπεζας Κύπρου, αυτή την περίοδο υπάρχει ανοιχτή γραμμή με συμβούλους της Deutche Bank στο Λονδίνο και της HSBC.

Η τελική απόφαση για τον χρόνο πώλησης θα ληφθεί από την Αρχή Εξυγίανσης η οποία θα μελετήσει τις εισηγήσεις, ενώ αν τελικά δεν δοθεί «πράσινο φως», οι μετοχές, που αποτελούν το 4,8% του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου, θα περάσουν στον εκκαθαριστή.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι τα κομβικά σημεία που θα κρίνουν το παιχνίδι είναι πρώτον η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Τράπεζας και το Brexit.

Στο μεταξύ η Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να καταχωρίσει αίτημα στο δικαστήριο για διορισμό για την εκκαθάριση, με την διαχείριση να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αρχή Εξυγίανσης θα προχωρήσει σε προκήρυξη για την υποβολή προσφορών, με τους μεγάλους ελεγκτικούς οίκους να θεωρείται ότι πληρούν τις περισσότερες προδιαγραφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ