Τράπεζα Κύπρου: Πέραν των προσδοκιών το Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης

Το ποσοστό αποχώρησης αναμένεται να ξεπεράσει το 10%.

Μεγάλη και πέρα από τα αναμενόμενα είναι η ανταπόκριση των υπαλλήλων της Τράπεζας Κύπρου στο Σχέδιο Εθελούσιας Αποχώρησης, του οποίου η προθεσμία για υποβολή ενδιαφέροντος λήγει σήμερα Παρασκευή. 

Σύμφωνα με ανώτατους κύκλους της Τράπεζας, η εντός στόχου προσέλευση για το “πακέτο αποχώρησης” προκαλεί ικανοποίηση τόσο για την δαδικασία, όσο και για τα επόμενα βήματα όσο αφορά στο σχέδιο αναδιάρθρωσης το οποίο φυσιολογικά θα ακολουθήσει.

Υπολογίζεται δε ότι το ποσοστό του προσωπικού που θα αποχωρήσει εν τέλει φτάνει το 10% των εργαζομένων. 

Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα σε συνεργασία με την ΕΤΥΚ όλο το προηγούμενο διάστημα είχαν εντείνει τις προσπάθειές τους προκειμένου να στεφθεί με επιτυχία το εν λόγω εγχείρημα. 

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, δεν αποκλείεται να γίνουν δεκτές κάποιες επιπλέον αιτήσεις αποχώρησης που σχετίζονται με το πλάνο αναδιάρθρωσης. 

Η διεύθυνση της Τράπεζας αναμένεται να υποβάλλει πρόταση για το τι μέλλει γεναίσθαι την ερχόμενη Δευτέρα. 

Στο μεταξύ, η αλλαγή του συστήματος αμοιβών των τραπεζικών υπαλλήλων είναι αναπόφευκτη, δήλωσε ο Διευθύνοντας Σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Πανίκος Νικολάου, σημειώνοντας ότι πρέπει να υπάρξει διάλογος με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις για αυτό το θέμα.

«Οι τράπεζες πρέπει να κινηθούν γρήγορα και να συζητήσουν με τις συντεχνίες για να προωθήσουν ένα πιο δίκαιο» σύστημα αμοιβών. Θα πρέπει να υπάρξει ένα σύστημα αμοιβών στη βάση της απόδοσης και της θέσης. Αυτό δεν θα γίνει φέτος, ίσως συμβεί τον επόμενο χρόνο αλλά θα γίνει και αυτό είναι κάτι που είναι αναπόφευκτο, είπε, απαντώντας σε ερωτήσεις στο πλαίσιο συζήτησης στο Limassol Economic Forum.
 
Στην ομιλία του, ο κ. Νικολάου αναφέρθηκε στο κοκτέιλ προκλήσεων που αντιμετωπίζουν οι τράπεζες στην ευρωζώνη και οδηγεί σε πιέσεις για μείωση του κόστους.
 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ