Ελληνική: Μέτρα προφύλαξης από τα αρνητικά επιτόκια

Τι εναλλακτικές επιλογές μπορεί να κάνει ο καταθέτης.

Οι εναλλακτικές επιλογές στον τρόπο διαχείρισης των μετρητών αλλά και το νέο πρόσωπο των επενδύσεων συζητήθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με τίτλο «Defending your Kingdom: Sustainable Investment strategies for uncertain times» που διοργάνωσε η Ελληνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Allianz Global Investors.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Ελληνικής, το συνέδριο ήταν το πρώτο στο είδος του από την έναρξη της στρατηγικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελληνική Τράπεζα και στην Allianz GI. Η συνεργασία ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2019, με την Ελληνική Τράπεζα να αναλαμβάνει ως αποκλειστικός διανομέας των επενδυτικών προϊόντων της Allianz GI στην Κύπρο.

«Μέσω της Ελληνικής Τράπεζας οι πελάτες έχουν πρόσβαση σε μια ευρεία γκάμα ενεργά διαχειριζόμενων αμοιβαίων κεφαλαίων και επενδυτικών προϊόντων ποικίλου ρίσκου και κλάσης σε όλο τον κόσμο, από διαχειριστές κεφαλαίων που έχουν υπό την επίβλεψή τους πέραν των €500 δισεκατομμυρίων», αναφέρεται.

Σε μια εποχή όπου το περιβάλλον των αρνητικών επιτοκίων συνεχίζει να μεταβάλλει τις πεποιθήσεις και τις συμπεριφορές των επενδυτών, στόχος του συνεδρίου ήταν η ενημέρωση για θέματα που ταυτίζονται με το μέλλον των βιώσιμων επενδύσεων, καθώς και εναλλακτικές λύσεις στα παραδοσιακά μετρητά σε μια περίοδο αβεβαιότητας στην παγκόσμια αγορά.

O Γιώργος Γεωργίου, Global Head of Fixed Income Product Specialists της AllianzGI μίλησε - σύμφωνα με την ανακοίνωση- για τις εναλλακτικές επιλογές επένδυσης της διαθέσιμης ρευστότητας που παρέχει η AllianzGI με στόχο την καταπολέμηση της διάβρωσης του πλούτου. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο σχέδιο «Treasury Short Term Plus Euro», η διαχείριση του οποίου υπάγεται στην ομάδα του Advanced Fixed Income της AllianzGI, με τα υπό διαχείριση κεφάλαια να ανέρχονται σε €52 δις παγκοσμίως μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019.

Όπως δήλωσε και ο Παναγιώτης Τάγκαλος, Διευθυντής Υπηρεσίας Προσωπικής Τραπεζικής της Ελληνικής Τράπεζας, δεν υπάρχουν εύκολες και απλές αποφάσεις για τους επενδυτές. «Η εποχή όπου οι πελάτες αρκούνταν σε μια ικανοποιητική απόδοση από τις καταθέσεις τους έχει περάσει ανεπιστρεπτί, σύμφωνα με τις προβλέψεις στη διεθνή αγορά», τόνισε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ