Ελληνική - Συνεργατισμός: Εν αναμονή της συμφωνίας

Εν αναμονή της καταληκτικής συμφωνίας εξαγοράς του καλού χαρτοφυλακίου του Συνεργατισμού βρίσκεται η κυβέρνηση, ώστε να καθορίσει τα επόμενα βήματα και τις διαδικασίες εξέτασης και επικύρωσης της τελικής πρότασης της Ελληνικής Τράπεζας.

Της Γιώτας Αποστολίδου 

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, εντός της ημέρας θα τεθεί ενώπιον του Συνεργατισμού η απάντηση του ΔΣ της Ελληνικής.

Όταν αυτό συμβεί, θα συνέλθει εκτάκτως το ΔΣ της ΣΚΤ για να εγκρίνει ή όχι το τελικό πλαίσιο της συμφωνίας.

Στη συνέχεια ο ΥΠΟΙΚ, Χάρης Γεωργιάδης, θα μεταφέρει την απόφαση στο Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο θα συνέλθει εκτάκτως, με μοναδικό θέμα στην ατζέντα την αξιολόγηση της συμφωνίας εξαγοράς της ΣΚΤ.

Διαβάστε επίσης: Η ώρα της απόφασης για Συνεργατισμό

Τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί η διαδικαστικού χαρακτήρα έκτακτη Γενική Συνέλευση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας για το θέμα.

Αρχίζει, στο μεταξύ, ο διάλογος για τη διαμόρφωση του σχεδίου εθελούσιας αφυπηρέτησης του προσωπικού της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.
 
Το πρώτο ραντεβού των συντεχνιών με τη Διοίκηση του Συνεργατισμού θα πραγματοποιηθεί στις 12:00, με τις συντεχνίες ΣΕΚ - ΠΕΟ και ΠΑΣΥΔΥ να αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους ότι, αν χρειαστεί, θα καθοριστεί και νέα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Οι τρεις συντεχνίες, με ανακοίνωσή τους, καλούν το σύνολο του προσωπικού να παραμείνει συσπειρωμένο και να αγνοεί τους ψιθύρους, που προκαλούν αναστάτωση και θέτουν σε κίνδυνο τη διαδικασία. 

Παράλληλα βεβαιώνουν ότι οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να τυγχάνουν έγκαιρης και πλήρους ενημέρωσης από τα αρμόδια σώματα των Οργανώσεων και ανάλογα με τις εξελίξεις θα κληθούν να συναποφασίσουν για τις τελικές διευθετήσεις. 

Η κοινή πορεία, τονίζουν οι συντεχνίες, θα συνεχιστεί και στο νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.
 
Για πρώτη φορά δόθηκαν, εξάλλου, και επισήμως αριθμοί για τους εργαζόμενους, που μένουν και αποχωρούν μετά τη συμφωνία.

Σύμφωνα με εγκύκλιο της ΕΤΥΚ από την Ελληνική Τράπεζα θα απορροφηθούν 1100 άτομα, 650 άτομα θα συνεχίσουν να εργοδοτούνται από τον μετεξελιγμένο Συνεργατισμό (ALTAMIRA και ΦΟΡΕΑ), ενώ σε 900 υπαλλήλους θα προταθεί Σχέδιο Εθελοντικής Αφυπηρέτησης.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ