Τηλεφωνική απάτη - Προσπαθούν να αποσπάσουν στοιχεία λογαριασμών (pic)

Ανακοίνωση από την Κεντρική Τράπεζα.

Δεν εκπροσωπούν την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ) τηλεφωνικές κλήσεις, όπου εμφανίζεται το όνομα Central Bank Of Cyprus, μέσω των οποίων ζητείται από το κοινό να δώσει στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών, αναφέρει η Εκπρόσωπος Τύπου της ΚΤΚ Αλίκη Στυλιανού και λέει ότι το θέμα διερευνά η Αστυνομία.

 «Ενημερώνουμε το κοινό ότι οποιεσδήποτε τηλεφωνικές κλήσεις λαμβάνει με το όνομα Central Bank Of Cyprus μέσω των οποίων του ζητούν να δώσει στοιχεία των τραπεζικών τους λογαριασμών διαφορετικά δεν θα μπορούν να διενεργούν συναλλαγές, αυτές δεν εκπροσωπούν την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου και αφορούν ψευδείς παραστάσεις» δήλωσε η κ. Στυλιανού.
 
Η Εκπρόσωπος Τύπου της ΚΤΚ κάλεσε παράλληλα το κοινό, για σκοπούς πρόληψης, να επικοινωνεί με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου για να εξακριβώνει την αυθεντικότητα οποιωνδήποτε σχετικών πληροφοριών προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των προσωπικών τους δεδομένων και κατ’ επέκταση των τραπεζικών τους λογαριασμών.
 
«Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου έχει ενημερώσει την Αστυνομία Κύπρου, η οποία διερευνά την υπόθεση», καταλήγει η δήλωση της κ. Στυλιανού.​

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ