Η Τράπεζα Κύπρου ενισχύει τη λειτουργία κινητών συνεργείων

Προς εξυπηρέτηση των πολιτών.

Η Τράπεζα Κύπρου ενισχύει το έργο του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τη λειτουργία κινητών συνεργείων προς εξυπηρέτηση πολιτών.

Σε ανακοίνωσή της, η Τράπεζα Κύπρου αναφέρει ότι το #SupportCy, είναι το υποστηρικτικό δίκτυο εταιρειών και οργανώσεων, που δημιούργησε η Τράπεζα Κύπρου, έχοντας ως κύριο συνεργάτη τον ΜΚΟ Reaction, όπου μέσα από τις εργασίες, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες των μελών του Δικτύου, ενισχύονται οι προσπάθειες των κρατικών θεσμών στη μάχη ενάντια του COVID 19. 

Το δίκτυο #SupportCy υποστηρίζει, επίσης, τα κινητά συνεργεία που ανακοίνωσε πρόσφατα η Υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, για την εξυπηρέτηση/υποστήριξη ατόμων, που δεν μπορούν να μετακινηθούν από την οικία τους και δεν έχουν υποστηρικτικό περιβάλλον για να τους προμηθεύει τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης.

Μεταξύ των προσώπων, που θα εξυπηρετούνται / υποστηρίζονται περιλαμβάνονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα του κορωνοϊού, τα οποία έχουν τεθεί ονομαστικά σε καθεστώς αυτοπεριορισμού στις οικίες τους από το Υπουργείο Υγείας.

Το Συντονιστικό Κέντρο αυτής της δράσης λειτουργεί ήδη σε χώρο, που έχει παραχωρηθεί από την Τράπεζα Κύπρου, με την κατάλληλη υποδομή, ενώ επιπλέον ανάγκες για εξοπλισμό και αναλώσιμα εντοπίζονται και διευθετούνται μέσα από το δίκτυο #SupportCY.

Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Εταιρικών Υποθέσεων της Τράπεζας Κύπρου, Μιχάλης Περσιάνης, ανέφερε πως «το SupportCY δημιουργήθηκε με στόχο να εδραιωθεί ένα δίκτυο, μέσα από το οποίο να αντλεί μόνιμα στήριξη η Πολιτεία από τον ιδιωτικό τομέα», για να προσθέσει ότι «ήδη το δίκτυο συμβάλλει στο έργο της πολιτείας, στηρίζοντας Υπουργεία, φορείς και σύντομα αρχές».

«Αυτό το δίκτυο πρέπει να αποτελέσει μια από τις κληρονομιές της σημερινής κρίσης και να μείνει ζωντανό μετά το τέλος των σημερινών συνθηκών. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η αντίδραση και ανταπόκριση των επιχειρήσεων και πελατών της Τράπεζας, δικαιολογούν την ελπίδα πως δεν θα πέσουν στο κενό οι προσπάθειες των ανθρώπων που ήδη τρέχουν αυτή τη πρωτοβουλία», πρόσθεσε.

Στο #SupportCy εντάσσονται καθημερινά πλέον διάφορες εταιρείες και οργανισμοί που με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, συμβάλουν έτσι ώστε άτομα και κρατικές υπηρεσίες να επιτελούν αποτελεσματικά το έργο τους.

Μέχρι στιγμής έχουν ενταχθεί στο #SupportCY οι ακόλουθες εταιρείες (με αλφαβητική σειρά): Bionic, C.A. Papaellinas, DHL, Kids Alternativities, McDonald’s, Olitech Ltd, Polignosi, Public, Unicars, Wood n Fire Art Bakery, 3CX, Εφημερίδα Πολίτης, Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδηλασίας, ΜΚΟ Cyprus Computers Society, ΜΚΟ Κυπριακή Μαθηματική Εταιρεία, Πετρολίνα, Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, Φούρνοι Ζορπάς.

Στο μεταξύ, η Τράπεζα Κύπρου αναφέρει ότι υπάρχουν κι άλλες εταιρείες που εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους στο #SupportCY, οι οποίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ