Πανίκος Νικολάου: Θα τιμήσουμε την ευθύνη μας

Ευχαρίστησε το προσωπικό για την αφοσίωση.

Ξεκάθαρο μήνυμα για τον ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Τράπεζα Κύπρου στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού στέλνει ο CEO Πανίκος Νικολάου. 

Σε εγκύκλιό του προς το προσωπικό, ο κος Νικολάου αναφέρει ότι η Τράπεζα βρίσκεται σε διαρκή διαβούλευση με τις αρμόδιες Κυβερνητικές Υπηρεσίας, την Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, υπενθυμίζοντας ότι ήδη έχουν ανακοινωθεί 11 μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας του τόπου.

Ακολουθεί αναλυτικά η εγκύκλιος:

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την αφοσίωση και την επιμονή σας και να σας διαβεβαιώσω ότι συνεχίζουμε να λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης αυτής κατάστασης.

Με την εφαρμογή του Σχεδίου Αντιμετώπισης Πανδημίας και τη δική σας συνεργασία, η Τράπεζά μας προστατεύει αποτελεσματικά την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων της ενώ παράλληλα εξυπηρετεί με ζωτικό τρόπο τους πολίτες. Υλοποιούνται τα αναγκαία μέτρα προφυλάξεων στα γραφεία αλλά και στο δίκτυό μας.

Αντιλαμβάνομαι και κατανοώ ότι κάποιοι συνάδελφοι είναι σε αυξημένο κίνδυνο. Δυστυχώς, όπως και σε πολλούς άλλους τομείς της οικονομίας και κοινωνίας, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά. Η συνέχιση, έστω και μερικώς, της οικονομικής δραστηριότητας, βασίζεται σε εμάς.

Λάβαμε άμεσα τα ενδεικνυόμενα μέτρα σε καταστήματά μας στα οποία παρουσιάστηκαν κρούσματα, ενώ παρακολουθούμε στενά την κατάσταση της υγείας των εργαζομένων μας σε αυτά. 

Συνιστώ την προσοχή σας στην ανάγκη προστασίας μας και εκτός εργασίας, αφού η  μέχρι σήμερα ιχνηλάτηση έχει δείξει πως αυτός είναι ο αδύναμος κρίκος στην αλυσίδα προστασίας όλων μας.

Είμαστε σε διαρκή διαβούλευση με τις αρμόδιες Κυβερνητικές Υπηρεσίας, την Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Ήδη ανακοινώσαμε 11 μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας του τόπου μας. Ανακουφίζουμε τα νοικοκυριά, τους εργαζόμενους και τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες. 

Έδωσα οδηγίες στους διευθυντές μας να εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια ώστε να ελαχιστοποιήσουμε τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης. 

Ο ρόλος της Τράπεζας Κύπρου, είναι να λειτουργεί σαν η Τράπεζα της Κύπρου. Θα τιμήσουμε αυτή την ευθύνη. 

Για ακόμα μια φορά θα κάνουμε αυτό που αναλογεί στο ρόλο και την ιστορία της Τράπεζας Κύπρου ώστε οι βιώσιμες επιχειρήσεις να παραμείνουν όρθιες και η οικονομία μας να ξαναμπεί σύντομα σε αναπτυξιακή τροχιά.

Παράλληλα, έχουμε οργανώσει το SupportCY, ένα δίκτυο στο οποίο επιχειρήσεις, μη κυβερνητικές οργανώσεις και οργανωμένα σύνολα συνεργάζονται δομημένα για την στήριξη κρίσιμων δημοσίων φορέων και αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους, που αυτή την περίοδο καλούνται να ανταποκριθούν σε έναν τεράστιο και πρωτόγνωρο αγώνα. Οι δομές και πάνω από όλα οι άνθρωποι που τις στελεχώνουν χρειάζονται στήριξη και εμείς είμαστε εκεί.

Μείνετε δυνατοί και ασφαλείς. Η κυπριακή κοινωνία και οικονομία, μας έχει ανάγκη όσο ποτέ. Η σημαία της Τράπεζας Κύπρου θα παραμείνει ψηλά στη συλλογική προσπάθεια δίνοντας ελπίδα και προοπτική για την επόμενη μέρα. Θα υπάρχει επόμενη μέρα και όλοι μας πρέπει να διαφυλάξουμε το «Κοινό Κυπρίων» για το καλό του προσωπικού και της οικονομίας γενικότερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ