Ελληνική Τράπεζα: Απλός τρόπος για άνοιγμα λογαριασμού εξ αποστάσεως

Απλοποιούνται οι διαδικασίες.

Εύκολα και γρήγορα μπορούν οι πολίτες να ανοίξουν λογαριασμό στην Ελληνική Τράπεζα και να αποκτήσουν δωρεάν χρεωστική κάρτα για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτησή τους από τις ΑΤΜ. 

Το άνοιγμα του τρεχούμενου λογαριασμού μπορεί να γίνει με δύο τρόπους: 

Υποβάλλοντας τα στοιχεία τους στην ηλεκτρονική αίτηση που θα βρουν στην ιστοσελίδα www.hellenicbank.com/account 

Με την αποστολή email στην ηλεκτρονική διεύθυνση retailoperations@hellenicbank.com ή στο φαξ: 22210752 και υποβάλλοντας τα εξής στοιχεία: 

• Ονοματεπώνυμo 

• Τηλέφωνο – κινητό 

• Φωτογραφία / scan της πολιτικής ταυτότητας 

• Φωτογραφία / scan ενός λογαριασμού κοινής ωφελείας

Ακολούθως, οι πολίτες θα λαμβάνουν τηλεφώνημα από την Τράπεζα για να πληροφορούνται το IBAN του τραπεζικού λογαριασμού τους ώστε να είναι σε θέση να λαμβάνουν τα επιδόματα που δικαιούνται. Παράλληλα, θα προγραμματίζεται ραντεβού ώστε ο πελάτης να επισκέπτεται ένα από τα καταστήματα της Ελληνικής Τράπεζας όπου θα παραλαμβάνει τη δωρεάν χρεωστική του κάρτα και τους κωδικούς πρόσβασης στο Online Banking. 

Σε δηλώσεις του, ο Διευθυντής Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων της Ελληνικής Τράπεζας, Γιώργος Σκλάβος, ανέφερε ότι «αυτές τις δύσκολες ώρες θέλουμε να είμαστε ωφέλιμοι για τους συνανθρώπους μας και για όσους μας έχουν περισσότερο ανάγκη. Μία τέτοια κατηγορία είναι οι συμπολίτες μας που μέχρι σήμερα δεν είχαν τραπεζικό λογαριασμό. Απλοποιήσαμε τις διαδικασίες μας και με δύο απλές κινήσεις μπορούν να εξασφαλίσουν αριθμό IBAN, ώστε να είναι σε θέση να λάβουν τα επιδόματα που έχουν αιτηθεί. Ως Τράπεζα, ανταποκριθήκαμε αμέσως στο κάλεσμα της Κεντρικής Τράπεζας και του Υπουργείου Εργασίας και τις τελευταίες μέρες έχουμε ανοίξει πέραν των 1250 λογαριασμών». 

Διευκρινίζεται ότι κανένα επίδομα του Υπουργείου Εργασίας δεν πρόκειται να κρατηθεί για την αποπληρωμή δανειακών ή άλλων υποχρεώσεων των πελατών μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ