Συμφωνία Ελληνικής Τράπεζας - ΣΚΤ: Τέρμα στο κλίμα ανασφάλειας 

Η χθεσινοβραδινή ψήφιση των εγγυήσεων από τη Βουλή, βάζει τέλος στο κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί τις τελευταίες μέρες ανάμεσα στους πολίτες.

Με την επίτευξη της συμφωνίας, και τη χθεσινοβραδινή ψήφιση των νομοθεσιών και των εγγυήσεων από τη Βουλή των Αντιπροσώπων μπαίνει για τα καλά τέλος στους ψιθύρους γύρω από τις καταθέσεις και επανέρχεται η εμπιστοσύνη στους πελάτες της ΣΚΤ καθώς  και η σταθερότητα στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα, το οποίο πληγώθηκε όσο κανένας άλλος τομέας στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια.

Η συμφωνία αλλάζει τον τραπεζικό χάρτη πλέον στο νησί, καθώς η Ελληνική Τράπεζα θα είναι πλέον η κορυφαία Τράπεζα Λιανικής Τραπεζικής στην Κύπρο. Συγκεκριμένα θα κατέχει το μεγαλύτερο δίκτυο καταστημάτων αλλά και ΑΤΜ, αφού βάσει της συμφωνίας η Ελληνική Τράπεζα αναλαμβάνει την κυριότητα πέραν των 70 υποκαταστημάτων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας σ’ όλη την Κύπρο. 

Με τα νέα δεδομένα στον κυπριακό τραπεζικό χάρτη, πλέον η Ελληνική Τράπεζα θα παρουσιάζεται στην αγορά σαφώς ενισχυμένη, με τη φήμη της να ενδυναμώνεται ως μια από τις πιο ασφαλείς τράπεζες στην Κύπρο. 

Τριπλασιάζονται τα Εξυπηρετούμενα Δάνεια 

Το μερίδιο αγοράς στα εξυπηρετούμενα δάνεια, τριπλασιάζεται από το 7% στο 22% ενώ εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες θα έχουν πλέον την Ελληνική ως την βασική τους τράπεζα. Αυτό σημαίνει ότι μετά τη συμφωνία μεταξύ των δυο τραπεζών ο μισός πληθυσμός της Κύπρου θα είναι πελάτες της Ελληνικής Τράπεζας. Οι δε καταθέσεις αυξήθηκαν από το 12% στο 32%

Μείωση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων

Δεδομένο αποτελεί το γεγονός ότι μετά την συμφωνία Συνεργατισμού – Ελληνικής Τράπεζας, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια- τα οποία αποτελούν το πλέον σημαντικό ζήτημα του τραπεζικού τομέα- μειώνονται από 52% σε 25%. 

Η Ελληνική Τράπεζα λοιπόν, μετά τη συμφωνία και τα νέα δεδομένα ενδυναμώνεται ακόμα περισσότερο και θα αποτελεί ένα μεγάλο, υγιή  και σταθερό  τραπεζικό οργανισμό. 

Παράλληλα, θα τεθεί τέρμα στο κλίμα ανασφάλειας που επικρατεί τις τελευταίες μέρες ανάμεσα στους πολίτες. 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ