Το ΚΕΒΕ καλεί τους βουλευτές να ψηφίσουν τις εγγυήσεις

Διαφορετικά θα κλείσουν επιχειρήσεις και θα εκτοξευτεί η ανεργία.

H αυριανή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής είναι ιστορικής σημασίας, αναφέρει το ΚΕΒΕ σε ανακοίνωσή του. 

Όπως προσθέτει, «από τις αποφάσεις που θα ληφθούν κρίνεται σε μεγάλο βαθμό η επιτυχής ή όχι επανεκκίνηση της οικονομίας μέσω της συνέχισης της επιχειρηματικής δραστηριότητας».

«Μετά από 60 μέρες πλήρους οικονομικής αδράνειας για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων και των αυτοεργοδοτουμένων, που αναπόφευκτα προκάλεσε την οικονομική εξαθλίωση τους, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι εάν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για παραχώρηση της αναγκαίας ρευστότητας πολλές από αυτές τις επιχειρήσεις δεν θα μπορέσουν να ανακάμψουν», αναφέρει. 

Σημειώνει πως «αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την κατακόρυφη αύξηση της ανεργίας με συνεπακόλουθο μεταξύ άλλων τη συνέχιση της καταβολής ανεργιακών επιδομάτων από το κράτος, τα οικονομικά του οποίου έχουν ήδη πληγεί σημαντικά. Αύξηση της ανεργίας συνεπάγεται μείωση της αγοραστικής δύναμης και κατ’ επέκταση μειωμένη κατανάλωση οδηγώντας την χώρα σε αυξημένη ύφεση, με ότι αυτό συνεπάγεται». 

«Εν’ όψει των πιο πάνω, το ΚΕΒΕ καλεί τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα να αναλογιστούν τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα των στιγμών και να θέσουν τα ευρύτερα συμφέροντα της χώρας υπεράνω οποιωνδήποτε σκοπιμοτήτων, που σίγουρα δεν έχουν θέση αυτή τη στιγμή. Είμαστε απόλυτα πεπεισμένοι ότι θα επικρατήσει και πάλιν η απαραίτητη συστράτευση δυνάμεων, όπως πράξαμε στο παρελθόν αλλά και στην αντιμετώπιση της πανδημίας, όπου Εκτελεστική και Νομοθετική εξουσία συνεργάστηκαν επιτυχώς με τα γνωστά θετικά αποτελέσματα», καταλήγει. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ