21+7 προαγωγές στην Κεντρική Τράπεζα – Οι πρώτες από το 2009

Σε πλήρη εξέλιξη η αναδιοργάνωση και ο εκσυγχρονισμός

Του Νέστορα Βασιλείου 

 

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η αναδιοργάνωση και ο εκσυγχρονισμός της Κεντρικής Τράπεζας με τις πρώτες προαγωγές να γίνονται πράξη μετά από 11 σχεδόν χρόνια. Το πρώτο κύμα των προαγωγών έχει ανακοινωθεί από χθες Παρασκευή ως επίσης και η αναδιοργάνωση.

Βαρύτητα στην Εποπτεία

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί, σύμφωνα με έγκυρες πηγές της Κεντρικής Τράπεζας, στη Διεύθυνση της Εποπτείας. 

Όπως εξηγούν στο Economy Today, «πέραν των αυξημένων προκλήσεων οι οποίες αναμένεται να προκύψουν συνεπεία της πανδημίας του κορωνοϊού, η Διεύθυνση Εποπτείας χρειαζόταν και εκσυγχρονισμό προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του τραπεζικού συστήματος και του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού».

Ενήμερη η Φρανκφούρτη

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν πως, παρά το γεγονός ότι δεν χρειαζόταν η έγκριση του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM) είχε τρέξει διαδικασία διαβούλευσης με την Φρανκφούρτη. Τηρείται ενήμερος για όσα τεκταίνονται γεγονός, που όπως σημειώνουν κύκλοι της εποπτικής Αρχής, αντανακλά και τις σχέσεις του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνου Ηροδότου, με τον SSM.

Οι προαγωγές και τα επόμενα «κύματα»

Πλέον επανδρώνονται και έχουν επικεφαλής τα Τμήματα της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Πραγματοποιούνται 21 προαγωγές σε Ανώτερους Λειτουργούς και επτά προαγωγές Βοηθών Διευθυντών

Το δεύτερο κύμα προαγωγών αναμένεται σύμφωνα με έγκυρες πηγές να ανακοινωθεί πριν από το τέλος του έτους και θα αφορά γραφειακό προσωπικό ενώ θα ακολουθήσει και τρίτο κύμα προαγωγών το 2021 μετά την αφυπηρέτηση προσωπικού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ