Σιζόπουλος: Μεγάλο πρόβλημα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω συμψηφισμών

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγω των συμψηφισμών, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ.

Του Χρήστου Μιχάλαρου

Την άποψη ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα από το «μπάχαλο» με τους συμψηφισμούς δανείων με καταθέσεις στους πελάτες του πάλαι ποτέ Συνεργατισμού, έχει δημιουργηθεί κυρίως τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.  

Μιλώντας στην εκπομπή «Όλα στο φως» του Ράδιο Πρώτο ο κος Σιζόπουλος ανέφερε ότι με το ζήτημα το οποίο προέκυψε, οι επιχειρήσεις ουσιαστικά δεν θα μπορούν να αξιοποιήσουν τα κεφάλαια που έχουν κατατεθειμένα στην τράπεζα, ώστε να εξυπηρετήσουν την επιχειρηματική τους δραστηριότητα. 
Εξέφρασε δε την άποψη ότι το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει «δεν είναι τυχαίο», αλλά οφείλεται στην έλλειψη προγραμματισμού, σωστής λειτουργίας, εποπτικού ελέγχου και έγκαιρης πρόληψης στα προβλήματα που ούτως ή άλλως υπήρχαν. 

«Για ακόμα ένα θέμα δεν υπήρξε σωστός προγραμματισμός και συνεννόηση. Για ακόμα μια φορά ο πολίτης βρέθηκε στο περιθώριο, έγιναν ενέργειες που δημιουργούν τεράστια προβλήματα και δεν ξέρω πώς τελικά θα επιτευχθεί ομαλοποίηση του συστήματος για να υπάρξει μια φυσιολογική εξέλιξη των πραγμάτων», είπε.

Όπως είπε, η ΕΔΕΚ είχε κρούσει από νωρίς τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς «στην Κύπρο όλα είναι προβλέψιμα με τη διαφορά ότι κάποιοι δεν θέλουν να το βλέπουν και να το αντιλαμβάνονται προκειμένου να λάβουν προληπτικά μέτρα», επιρρίπτοντας ευθύνες στην Κυβέρνηση και τη διοίκηση, αλλά και σε όσους διαχειρίστηκαν τις υποθέσεις του Συνεργατισμού. 

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο σχετικό ηχητικό: