Δεν καταθέτει στην Ερευνητική Επιτροπή η Νουί

Σχετικά με την κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Δεν θα καταθέσει μέσω τηλεδιάσκεψης τελικά η επικεφαλής του ενιαίου εποπτικού μηχανισμού Ντάνιελ Νουί όπως είχε γίνει εχθές γνωστό. Ωστόσο, η κ. Νουί προτίθεται να απαντήσει στις ερωτήσεις της Ερευνητικής Επιτροπής γραπτώς.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ερευνητικής Επιτροπής, η Επιτροπή έλαβε χθες επιστολή από την ίδια την Ντανιέλ Νουί που σύμφωνα με αυτή δεν είναι σε θέση να προτείνει κάποια πιθανή ημερομηνία κατά την οποία θα μπορούσε να εμφανιστεί και να καταθέσει ενώπιων της Επιτροπής.

Όπως εξηγεί στην επιστολή, ως Πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου απολαμβάνει ασυλία στο να δώσει μαρτυρία όσον αφορά πράξεις που έχουν τελεστεί κατά την άσκηση των καθηκόντων της ενώπιον των εθνικών αρχών, συμπεριλαμβανομένων εθνικών ερευνητικών επιτροπών, σύμφωνα με το πρωτόκολλο για τα προνόμια και τις ασυλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την επιστολή Νουί, η ίδια ενημέρωσε την εκτελεστική επιτροπή της ΕΚΤ για το κάλεσμα της Ερευνητικής Επιτροπής για ακρόαση σχετικά με την κατάρρευση του Συνεργατισμού και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να άρει την ασυλία.