Ποιες είναι οι μεγαλύτερες προκλήσεις για την Ελληνική Τράπεζα

Ποιες θεωρεί τις μεγαλύτερες προκλήσεις για την Τράπεζα ο μεταβατικός Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της.

Ο μεταβατικός Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Ελληνική Τράπεζα, Φοίβος Στασόπουλος έλαβε μέρος σε πάνελ συζήτησης με επικεφαλής κυπριακών τραπεζών, αναλύοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο χρηματοοικονομικός τομέας, αλλά και τις ευκαιρίες που δεν πρέπει να χαθούν, κατά τη διάρκεια του 8ου Banking Forum & Fintech Expo, το οποίο φέτος πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά.
 
Σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, όπως τόνισε, το μέλλον είναι σίγουρα ψηφιακό εξού και η Ελληνική Τράπεζα επενδύει τόσο στο  ανθρώπινο δυναμικό, όσο και στην ανάπτυξη των απαραίτητων τεχνολογικών υποδομών για μια απρόσκοπτη εμπειρία εξυπηρέτησης.

 «Μια από τις προκλήσεις μας είναι ότι αρκετοί πελάτες δεν ήταν εξοικειωμένοι με τη χρήση των ψηφιακών καναλιών. Ωστόσο, το 2020 είδαμε ότι οι συνήθειες των ανθρώπων αλλάζουν  όταν παρουσιαστεί η ανάγκη και σε συνδυασμό με τις επιλογές εναλλακτικών καναλιών που προσφέρει η Τράπεζα. Πλέον, πολλοί περισσότεροι επιλέγουν να κάνουν τις συναλλαγές διαδικτυακά, πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Συγκεκριμένα, το 80% των συναλλαγών πραγματοποιείται από τα ψηφιακά εναλλακτικά μας κανάλια», ανέφερε ο κ. Στασόπουλος, προσθέτοντας ότι έμπειρο προσωπικό έχει τοποθετηθεί στα Connect Corners εντός των καταστημάτων και φροντίζει ώστε οι πελάτες να εκπαιδευτούν στη χρήση των εναλλακτικών καναλιών εξυπηρέτησης. 
 
Ο κ. Στασόπουλος υπογράμμισε ότι εκτός από τις πρωτόγνωρες προκλήσεις εξαιτίας της πανδημίας, οι Τράπεζες έχουν να αντιμετωπίσουν και άλλες μεγάλες και συνεχιζόμενες προκλήσεις. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο αυξημένο και ανελαστικό κόστος που επιβάλει εξορθολογισμό των δαπανών και αύξηση της αποτελεσματικότητας, στην αυξημένη αδιάθετη ρευστότητα που τοποθετείται στην ΕΚΤ και επιβαρύνει σημαντικά τον ισολογισμό των τραπεζών αλλά και στις περιορισμένες ευκαιρίες για επενδύσεις, στην Κύπρο και στο εξωτερικό.
 
Επιπλέον, αναφέρθηκε στο ποσοστό των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων που παραμένει υψηλό και επιβάλλεται η μείωσή του, ενώ τόνισε ότι η Τράπεζα στέκεται  δίπλα στους βιώσιμους πελάτες της.
 
Κλείνοντας με ένα θετικό μήνυμα ανέφερε πως όταν η πανδημία τεθεί υπό έλεγχο αυτό που θα μείνει είναι μία δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας και χαμηλά επιτόκια από την Κεντρική Τράπεζα για αρκετό καιρό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ