Η Τράπεζα Κύπρου θα συμβάλει σε έρευνα του World Economic Forum

Η Τράπεζα Κύπρου εταίρος του World Economic Forum για την Παγκόσμια Έκθεση Ανταγωνιστικότητας.

Η Τράπεζα Κύπρου  αποτελεί έναν από τους δυο εταίρους του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (World Economic Forum), που θα συμβάλουν στη διενέργεια της έρευνας για την Παγκόσμια Ανταγωνιστικότητα στην Κύπρο, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της. Τα αποτελέσματα της έρευνας αυτής, συγκεντρώνονται με σκοπό τη σύνταξη της Παγκόσμιας Έκθεσης Ανταγωνιστικότητας, που εκδίδεται κάθε χρόνο. Μαζί με την Τράπεζα Κύπρου, εταίρος στην έρευνα είναι η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ).
 
Με αφορμή την 6η συνεχόμενη συμμετοχή της Τράπεζας Κύπρου στην έρευνα, ο Διευθυντής Διεύθυνσης Εταιρικών Υποθέσεων της Τράπεζας Κύπρου Μιχάλης Περσιάνης, ανέφερε ότι «η συνεχής ανάλυση των δεδομένων της Κύπρου, η κλινική προσέγγιση στα δυνατά και αδύνατά μας στοιχεία σαν οικονομία και η σύγκρισή μας με ανταγωνιστές, είναι πάντοτε εξαιρετικής σημασίας».
 
« Στόχος της συνεργασίας μας με την ΟΕΒ είναι να συνεχίσουμε να εξασφαλίζουμε αναλυτικά ευρήματα μέσα από μια μεθοδική διαδικασία, έτσι ώστε να μπορούμε να λάβουμε σαν κοινωνία μέτρα για ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Κύπρου», είπε.
 
Ειδικά όσον αφορά στη σημερινή κατάσταση και απασχόληση, ο κ. Περσιάνης ανέφερε πως η ανισότητα αποτελεί φυσιολογικό σύμπτωμα των πιέσεων της πανδημίας και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δέχονται απανωτά πλήγματα.
 
«Αυτά τα πλήγματα ήταν αναπόφευκτα, για προστασία της υγείας μας. Αυτό που είναι στο χέρι μας, όμως, είναι πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτά τα ζητήματα με στόχο να προστατέψουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους εργοδότες και τους μισθούς και να τονώσουμε την οικονομική δραστηριότητα», πρόσθεσε.
 
Η Παγκόσμια Έκθεση Ανταγωνιστικότητας αξιολογεί την ικανότητα των χωρών να παρέχουν στους πολίτες τους υψηλό επίπεδο ευημερίας βασιζόμενη στο σύνολο των θεσμών, των πολιτικών και των παραγόντων που καθορίζουν τα βιώσιμα τρέχοντα και μεσοπρόθεσμα επίπεδα οικονομικής ευημερίας.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ