Επτά τραπεζίτες στην Κύπρο με αμοιβές πάνω από €1 εκατ.

Επτά στελέχη κυπριακών τραπεζών είχαν συνολικές αμοιβές 15,1 εκατομμύρια ευρώ το 2019

Επτά τραπεζίτες στην Κύπρο λάμβαναν αμοιβές πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ το 2019. Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής για τους τραπεζίτες των ευρωπαϊκών χωρών που αμείβονταν με ποσά από 1 εκατομμύριο ευρώ και άνω. Οι «χρυσοπληρωμένοι» τραπεζίτες της Κύπρου κατείχαν όλοι διευθυντικές θέσεις. Συνολικά σε πανευρωπαϊκή κλίμακα, 4 963 άτομα που εργάζονταν για τράπεζες έλαβαν αμοιβή άνω του €1 εκατ.

Τα επτά υψηλά αμειβόμενα στελέχη των Κυπριακών Τραπεζών έλαβαν όπως προκύπτει από την έκθεση της ΕΤΑ για το 2019, συνολικά 15,1 εκατομμύρια ευρώ. Από αυτά τα 10,4 εκ. αφορούν πάγιους μισθούς ενώ το 4,7 εκ. αφορούν bonus.

Στην Κύπρο η μέση συνολική αμοιβή των υψηλόβαθμων στελεχών ανά άτομο ανέρχεται στα €2,32 εκ.

Την πρωτιά στους τραπεζίτες με υψηλές απολαβές για το 2019 κατείχε το Ην. Βασίλειο με 3519 (71%) στελέχη από το σύνολο των 4963.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα περισσότερα κράτη κατέγραψαν αύξηση στους «χρυσοπληρωμένους» τραπεζίτες το 2019, συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Στην Κύπρο, το 2018 οι τραπεζίτες που είχαν άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ αμοιβές, ήταν 5.

Οι χώρες στις οποίες είναι πιο εμφανείς η αύξηση των υψηλά αμειβομένων τραπεζιτών, όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Ιταλία, επωφελήθηκαν από τις προετοιμασίες που γίνονταν για το Brexit και την μετεγκατάσταση υπηρεσιών και στελεχών από το Ην. Βασίλειο στην ΕΕ.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ