Προαγωγές και αναβαθμίσεις στην Τράπεζα Κύπρου

Αναβαθμίσεις στο Συγκρότημά της Τράπεζας Κύπρου 2021 – «Σημαντικό βήμα αναγνώρισης και επιβράβευσης των ανθρώπων μας» αναφέρει σε μήνυμά του ο CEO της Τρ. Κύπρου Πανίκος Νικολάου.

Σε αναβαθμίσεις και προαγωγές προχώρησε η Τράπεζα Κύπρου έπιτα από 11 χρόνια. Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Τράπεζα Κύπρου «Τα τελευταία 10 χρόνια άλλαξαν πολλά τόσο στη δομή όσο και στο προσωπικό ιδιαίτερα μετά τα πρωτόγνωρα γεγονότα του 2013. Η παγοποίηση στις προαγωγές που ακολούθησε, δημιούργησε όπως ήταν αναμενόμενο κενά και αδυναμίες στο οργανόγραμμα του Συγκροτήματος».

Με τις εν λόγω προαγωγές αναδιαμορφώνεται το οργανόγραμμα του συγκροτήματος και καλύπτονται τα όποια κενά είχαν δημιουργηθεί. Παράλληλα, όπως διαμηνύουν στελέχη της Τράπεζας οι εν λόγω κινήσεις μαρτυρούν «την αποφασιστικότητα και τη σιγουριά για την επόμενη μέρα και την εξέλιξη της τράπεζας και του προσωπικού.

Η διαδικασία παραχώρησης προαγωγών σύμφωνα με πηγές της τράπεζας «είναι δύσκολη και πολύπλοκη. Βασιστήκαμε σε συγκεκριμένα κριτήρια θέλοντας να διασφαλίσουμε πάνω απ’ όλα, την αξιοκρατία και την διαφάνεια». Τα κριτήρια τα οποία τέθικαν είναι:

  •   η αξία της θέσης εργασίας         
  •    οι αξιολογήσεις της τελευταίας τριετίας
  •    η πετυχημένη άσκηση καθηκόντων σε παλαιότερα και υφιστάμενα καθήκοντα
  •     η προοπτική ανέλιξης του ατόμου στο Συγκρότημα

 

Αυτούσιο μήνυμα του CEO της Τράπεζας Πανίκου Νικολάου προς το προσωπικό 

Σε μια αγορά που αλλάζει ριζικά με ταχείς ρυθμούς, το Συγκρότημά μας έχει την ευθύνη να προσφέρει στους πελάτες τη γνώση, τα μέσα και τη σιγουριά που χρειάζονται ώστε να παίρνουν τις σωστές αποφάσεις για τη ζωή τους, να πετυχαίνουν τους στόχους τους και να κάνουν πράξη τα όνειρά τους.

Στο επίκεντρο του μετασχηματισμού για μια σύγχρονη και βιώσιμη τράπεζα βρίσκεστε εσείς, οι εργαζόμενοι μας. Γι’ αυτό υποστηρίζουμε τη δική σας ενδυνάμωση, την ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων και εργαλείων που σας βοηθούν να παραμείνετε και αύριο ζωτικό κύτταρο της λειτουργίας μας.

Την ίδια στιγμή, με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνουμε αναβαθμίσεις στο Συγκρότημά μας για όσες και όσους είναι η ώρα να κάνουν το επόμενο βήμα στη σταδιοδρομία τους. Πρόκειται για τις πρώτες, εδώ και μία δεκαετία περίπου, αφού λόγω των συνθηκών, η διαδικασία είχε παγοποιηθεί.

Κατά τη διαδικασία επιλογής βασιστήκαμε σε συγκεκριμένα αντικειμενικά κριτήρια και μια σταθερή μέθοδο αξιολόγησης, διασφαλίζοντας  πάνω απ’ όλα την αξιοκρατία και τη διαφάνεια.  Συγκεκριμένα, λάβαμε υπόψη  την προοπτική ανέλιξης, την αξία της θέσης εργασίας, τις αξιολογήσεις της τελευταίας τριετίας, την πετυχημένη άσκηση καθηκόντων σε παλαιότερα και υφιστάμενα καθήκοντα, όπως επίσης τα έτη υπηρεσίας στο ρόλο/ή και στο Συγκρότημα.

Οι σημερινές αναβαθμίσεις αποτελούν σημαντικό βήμα αναγνώρισης και επιβράβευσης των ανθρώπων μας.  Παράλληλα, σηματοδοτούν  το σκεπτικό μας για μια μοντέρνα τράπεζα και ένα περιβάλλον εργασίας που ακολουθεί συγκεκριμένες δεσμεύσεις, στεγάζει ισχυρές φιλοδοξίες και προσφέρει ευκαιρίες δημιουργικότητας και προσωπικής συμμετοχής στο όραμά μας.

Σας ευχαριστώ για τη σκληρή δουλειά που επιδεικνύετε καθημερινά.

Στην επόμενη μέρα της Τράπεζας Κύπρου προχωράμε μαζί.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ