Ελληνική Τράπεζα: Περισσότερο πράσινο στα δημοτικά σχολεία της Κύπρου

«Η ομάδα εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή αυτή την πρωτοβουλία και η συμβολή της ήταν καθοριστική για την επιτυχή υλοποίηση της ενέργειας»

Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα της Γης, η Ελληνική Τράπεζα ανακοινώνει την ολοκλήρωση του «Προγράμματος φύτευσης αναρριχητικών φυτών στα ψηλά κάγκελα των δημοτικών σχολείων», το οποίο ξεκίνησε η Ελληνική Τράπεζα σε συνεργασία με την Επίτροπο Περιβάλλοντος και το Τμήμα Δασών, πριν από περίπου ένα χρόνο, αναβαθμίζοντας τους περίβολους 16 δημοτικών σχολείων σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου.

Η Ελληνική Τράπεζα κάλυψε τα έξοδα φύτευσης αναρριχητικών φυτών και συστημάτων άρδευσης στα ψηλά κάγκελα 16 δημοτικών σχολείων σε όλες τις επαρχίες της Κύπρου, κάνοντας τα σχολεία αυτά όχι μόνο πιο πράσινα, προσιτά και φιλικά, αλλά και πιο ήσυχα, καθώς το πράσινο λειτουργεί και ηχομονωτικά, επενδύοντας στην ποιοτικότερη εκπαίδευση των μαθητών. Κατά τη διάρκεια του Προγράμματος φυτεύτηκαν περισσότερα από 1535 αναρριχητικά φυτά και δέντρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιτυχής υλοποίηση της δράσης αυτής βασίστηκε στην ενεργή συμμετοχή της Ομάδας Εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας κατά τη διάρκεια των δεντροφυτεύσεων.

«Η ομάδα εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή αυτή την πρωτοβουλία και η συμβολή της ήταν καθοριστική για την επιτυχή υλοποίηση της ενέργειας», δήλωσε ο Επικεφαλής Μονάδας Ανθρώπινου Δυναμικού της Ελληνικής Τράπεζας Γιώργος Χριστοδουλίδης.

Εδώ και πολλά χρόνια, η Ελληνική Τράπεζα δραστηριοποιείται σε περιβαλλοντικά θέματα και επενδύει συνεχώς σε ενέργειες και δράσεις, αναγνωρίζοντας την αλληλεπίδραση της οικονομικής ανάπτυξης με το περιβάλλον. Η ένταξη της Ελληνικής Τράπεζας στο παγκόσμιο δίκτυο Priceless Planet Coalition, που έχει στόχο τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής και δεσμεύτηκε να φυτέψει 100 εκατομμύρια δέντρα στα επόμενα πέντε χρόνια, η πλούσια εθελοντική δράση του προσωπικού σε περιβαλλοντικές ενέργειες, η στροφή στα e- statements για την εξοικονόμηση χαρτιού, αλλά και η στήριξη των Eco – Schools από το 1998, είναι μόνο μερικά παραδείγματα.

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος, κα Κλέλια Βασιλείου δήλωσε «Είναι η συνέχεια της προσπάθειας να πρασινίσουμε τις περιφράξεις των σχολείων μας, σε συνεργασία με τις Σχολικές Εφορείες και τα Κοινοτικά Συμβούλια, γιατί ακριβώς η κλιματική αλλαγή θέλει απαντήσεις». Συμπληρώνοντας ανέφερε ότι «τα παιδιά δέχονται με πολλή αγάπη όλη αυτή την προσπάθεια» και κατέληξε «θερμά ευχαριστώ όσους συμμετείχαν, αλλά ειδικότερα το Τμήμα Δασών του οποίου η συμβολή ήταν καταλυτική σε όλη αυτή την διαδικασία, για να μας βοηθήσει να επιλέξουμε τα σωστά φυτά τα οποία χρησιμοποιήσαμε σε κάθε σχολείο ξεχωριστά, ανάλογα με τις ανάγκες τους. Εύχομαι καλή συνέχεια στη συνεργασία αυτής της υπέροχης ομάδας, της Ομάδας Εθελοντών της Ελληνικής Τράπεζας, η οποία είναι ικανή να κάνει και πολλές άλλες καινούργιες δράσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ