ΣΥΠΡΟΔΑΤ: Τράπεζα αγνοεί το δικαστήριο και συνεχίζει την εκποίηση

Οι τράπεζες έγιναν η τέταρτη εξουσία, αναφέρει η ανακοίνωση.

Στην καταγγελία ότι συγκεκριμένη τράπεζα συνεχίζει την διαδικασία εκποίησης, παρά το γεγονός ότι εκδόθηκε προσωρινό διάταγμα από το δικαστήριο, προχώρησε ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ).

Σε ανακοίνωση την οποία υπογράφει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου τονίζει ότι η συμπεριφορά της τράπεζας «είναι πρωτοφανής και δείχνει την νοοτροπία της παντοδυναμίας που απέκτησαν τώρα οι Τράπεζες», προσθέτοντας ότι αγνοείται ακόμα και η δικαστική εξουσία.

« Έγιναν η τέταρτη εξουσία του κυπριακού Κράτους υποσκελίζοντας τον Τύπο (ΜΜΕ)», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Θα πρέπει κάπου να σταματήσει αυτό το ολίσθημα πράγμα που μόνο η Βουλή μπορεί να κάνει.  Οι πολίτες εναποθέτουν όλες τους τις ελπίδες στη Βουλή.  Όσον αφορά εμάς θα επιδιώξουμε να συναντηθούμε με όλα τα κόμματα ούτως ώστε να προωθηθούν τα ορθά νομοθετικά μέτρα που θα ισοζυγίζουν την κατάσταση», τονίζει ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ. .                  

Παράλληλα, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι οι τράπεζες εξακολουθούν να στέλνουν μαζικά επιστολές τύπου «Θ», «Ι», «ΙΑ», «ΙΒ» κλπ που προετοιμάζουν την διαδικασία ιδιωτικής εκποίησης. 

«Έχουν ξεπεράσει φαίνεται ή αισθάνονται παντοδύναμες και δεν ασχολούνται με εκείνους που ονομάζουν στρατηγικούς κακοπληρωτές», αναφέρει η ανακοίνωση προσθέτοντας ότι οι τράπεζες αντιμετωπίζουν όλους τους δανειολήπτες (ευάλωτες ομάδες, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νοικοκυριά) με τον ίδιο τρόπο, αδιαφορώντας για την δεινή οικονομική κατάσταση που βρίσκονται.

«Θα πρέπει επειγόντως να βρεθεί νομοθετική ρύθμιση του θέματος ούτως ώστε να φύγει η δαμόκλειος σπάθη από τα κεφάλια των δανειοληπτών. Αυτό θα επιδιώξουμε επίμονα», σημειώνεται.

Παράλληλα, γίνεται λόγος για συμφόρηση στα πινάκια των δικαστηρίων η οποία εντείνεται από τις νέες διαδικασίες που οι δανειολήπτες αναγκάζονται να καταχωρούν για να αναστείλουν τις εκποιήσεις των περιουσιών τους.

«Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα μεγάλο και εντείνεται από τις αντιφατικές δικαστικές αποφάσεις των πρωτόδικων δικαστηρίων», καταλήγει η ανακοίνωση.