Αλλάζει το μοντέλο παροχής τραπεζικών εργασιών

Ποια επαγγέλματα έχουν ζήτηση στις τράπεζες

Το κατά πόσο θα κλείσουν και άλλα καταστήματα, επαφίεται στις αποφάσεις που θα λάβει η κάθε τράπεζα ξεχωριστά βασιζόμενη στο επιχειρησιακό της μοντέλο και στο προφίλ των πελατών που εξυπηρετεί. Αν μια τράπεζα εξυπηρετεί περισσότερες επιχειρήσεις παρά μεμονωμένους πελάτες χρειάζεται λιγότερα καταστήματα, σημείωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του συνδέσμου τραπεζών Ανδρέας Κωστουρής ερωτηθείς κατά πόσο θα κλείσουν και άλλα καταστήματα. Μιλώντας στο Σίγμα και στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο κ. Κωστουρής σημείωσε ότι οδεύουμε σε ένα πιο ψηφιακό κόσμο και σε διαφοροποίηση του μοντέλου παροχής τραπεζικών εργασιών. 

Η ίδια η κοινωνία, πρόσθεσε, ώθησε αυτές τις αλλαγές, καθώς επίσης η οικονομία, οι τάσεις της αγοράς, η ασφάλεια και η ταχύτητα στις συναλλαγές, σε συνάρτηση με την ανάγκη των τραπεζών να περιορίσουν το κόστος τους, αλλά την ίδια ώρα, να συνεχίσουν απρόσκοπτα να εξυπηρετούν τους πελάτες τους.

Την ίδια ώρα, οι νέοι που μπαίνουν στην αγορά εργασίας και ζητούν δάνεια ή άλλα τραπεζικά προϊόντα επιθυμούν άλλου είδους εξυπηρέτηση. Η συζήτηση, γίνεται για τον κόσμο που δεν μπορεί εύκολα να εξυπηρετείται. Υπάρχει κατανόηση αλλά και η βούληση να εξυπηρετηθεί αυτός ο κόσμος. Υπάρχουν προβλήματα, τα βλέπουμε και προσπαθούμε να τα επιλύουμε. 

Όσον αφορά στο τραπεζικό επάγγελμα και κατά πόσο αυτό εξακολουθεί να είναι ελκυστικό, ο κ. Κωστουρής σημείωσε ότι οι τράπεζες παραμένουν ίσως οι καλύτεροι εργοδότες. Υπάρχουν καλές εργασιακές συνθήκες, γενικά θεωρείται ένας καλός χώρος για εργασία. Λογικά όσο μειώνονται τα καταστήματα μειώνεται και το προσωπικό, την ίδια ώρα όμως ανοίγουν κάποιες άλλες θέσεις. Τα επαγγέλματα με ακαδημαϊκό υπόβαθρο την τεχνολογία όπως και οι νομικοί που έχουν πάντα τη δική τους συνεισφορά στις τράπεζες, έχουν πάντα ζήτηση. 

Όσον αφορά τη σχέση τραπεζών και δανειοληπτών και τα παράπονα που κατά καιρούς ακούγονται, ο κ. Κωστουρής επισήμανε ότι από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, το 80-90% είναι αναδιαρθρωμένα και τα πλείστα εκ των οποίων σε μια καλή τροχιά διευθέτησης κάτι που είναι υπέρ της τράπεζας και υπέρ του δανειολήπτη. Τα παράπονα υπήρχαν και θα υπάρχουν είμαι όμως βέβαιος ότι περιορίζονται όσο περνά ο χρόνος, κατέληξε.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ