Σύνδεσμος Τραπεζών: Κάτω από αυστηρό πλαίσιο οι εκποιήσεις

Οι όποιες καταγγελίες να τεκμηριώνονται στις αρμόδιες αρχές, σημειώνει με αφορμή δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΠΡΟΔΑΤ στο Σίγμα

Οι διαδικασίες των εκποιήσεων, όσο και των τραπεζικών εργασιών ευρύτερα, διέπονται από το πλέον αυστηρό νομικό, κανονιστικό και εποπτικό πλαίσιο και για το λόγο αυτό, οι όποιες καταγγελίες γίνονται, θα ήταν καλό να τεκμηριώνονται στις αρμόδιες αρχές σημειώνει ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου.

Με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΠΡΟΔΑΤ Κώστα Μελά στο Σίγμα, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τις εκποιήσεις τραπεζών, ο Σύνδεσμος εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία τονίζει ότι οποιεσδήποτε γενικεύσεις και καταγγελίες στη βάση «ψιθύρων» όπως σημείωσε ο κ. Μελάς, δε βοηθούν, αλλά αντίθετα δημιουργούν καχυποψία, αμφιβολίες και αρνητικό κλίμα μεταξύ τραπεζών, πολιτών, επιχειρήσεων και πολιτείας.

Αυτούσια η ανακοίνωση του Συνδέσμου Τραπεζών: 

Με ιδιαίτερη προσοχή παρακολουθήσαμε τις δηλώσεις του προέδρου του συνδέσμου ΣΥΠΡΟΔΑΤ, κ. Κώστα Μελά, στη μεσημβρινή εκπομπή του Sigma αναφορικά με την εμπλοκή τραπεζικών υπαλλήλων σε αθέμιτες πρακτικές κατά τη διαδικασία των εκποιήσεων ακινήτων. Καταρχήν σημειώνεται ότι τόσο οι διαδικασίες των εκποιήσεων, όσο και των τραπεζικών εργασιών ευρύτερα διέπονται από το πλέον αυστηρό νομικό, κανονιστικό και εποπτικό πλαίσιο.

Ταυτόχρονα, ο Σύνδεσμος Τραπεζών Κύπρου διαχρονικά και έντονα τάσσεται υπέρ της διαφάνειας, της πλήρους νομιμότητας και της καλής συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων φορέων, οργανισμών ή και ατόμων σε κάθε οικονομική συναλλαγή, επικοινωνία ή συζήτηση για επίλυση προβλημάτων. Άλλωστε, με αυτήν ακριβώς την προσέγγιση είναι που -πολλάκις- έχουμε πραγματοποιήσει κατ’ ιδίαν επαφές και με τον ΣΥΠΡΟΔΑΤ, έχοντας μάλιστα καταλήξει σε συγκεκριμένες, κοινά συμφωνηθείσες, διαδικασίες και δημιουργία αποτελεσματικών μεθόδων επικοινωνίας για τον χειρισμό υποθέσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Θεωρούμε ότι οποιεσδήποτε γενικεύσεις και καταγγελίες στη βάση «ψιθύρων» όπως σημείωσε ο κ. Μελάς, δε βοηθούν, αλλά αντίθετα δημιουργούν καχυποψία, αμφιβολίες και αρνητικό κλίμα μεταξύ τραπεζών, πολιτών, επιχειρήσεων και πολιτείας. 

Ως εκ τούτου, για να διαλυθεί κάθε υπόνοια εφαρμογής αθέμιτων πρακτικών ή μεροληπτικού χειρισμού υποθέσεων μη εξυπηρετούμενων δανείων, είναι λογικό και αυτονόητο ότι τέτοιες καταγγελίες πρέπει να τεκμηριώνονται στις αρμόδιες αρχές της χώρας και στις διοικήσεις των τραπεζών μελών μας για τον κατάλληλο χειρισμό.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κ. Μελάς: Συμφέροντα πίσω από τις εκποιήσεις ακινήτων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ