«Κάνει πίσω» η Lone Star για Τράπεζα Κύπρου

Το αμερικάνικο επενδυτικό ταμείο έχει το δικαίωμα να υποβάλει νέα προσφορά μέσα στους επόμενους 6 μήνες μόνο εάν η Τράπεζα δεχτεί προσφορά από άλλο ενδιαφερόμενο.

Του Ξένιου Μεσαρίτη

Το επενδυτικό ταμείο Lone Star αποσύρει το ενδιαφέρον του για την εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου.

Το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο γνωστοποίησε σήμερα στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ότι δεν είναι στις προθέσεις του να υποβάλει νέα προσφορά μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου για εξαγορά της Τράπεζας Κύπρου.

Βάσει και των κανονισμών του Ιρλανδικού Δικαίου έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την εν λόγω δήλωση μέσα στους επόμενους 6 μήνες, αναφέρει η ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου.

Το επενδυτικό ταμείο θα έχει τη δυνατότητα να αποσύρει τη σημερινή του δήλωση μέσα στους επόμενους 6 μήνες και να υποβάλει νέα προσφορά μόνο σε περίπτωση που η Τράπεζα δεχτεί νέα προσφορά από άλλο ενδιαφερόμενο ενώ, σε αντίθετη περίπτωση δεν έχει το δικαίωμα να υποβάλει προσφορά για τους επόμενους 6 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι το ενδιαφέρον της εταιρείας Lone Star για την Τράπεζα Κύπρου δημοσιοποιήθηκε στις 19 Αυγούστου με ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο στο Λονδίνο και είχε τεθεί η Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, ως η ημερομηνία που μπορούσε το Ταμείο να επανέλθει με νέα προσφορά εξαγοράς της Τράπεζας.

Το επενδυτικό ταμείο Lone Star είχε υποβάλει τρεις διαδοχικές προτάσεις εξαγοράς της Τράπεζας Κύπρου, οι οποίες απορρίφθηκαν από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου.

Σημειώνεται ότι πριν μια βδομάδα το Reuters σε δημοσίευμά του ανέφερε ότι η Lone Star θα χρειαστεί να πληρώσει περισσότερα αν θέλει να κλείσει την συμφωνία εξαγοράς, αν ληφθεί υπόψη ότι η Τράπεζα έχει θέσει ως στόχο 10% απόδοσης των ίδιων κεφαλαίων (ROTE – Return on Tangible Equity) για το 2023.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ