Σταμάτησαν οι αναδιαρθρώσεις δανείων στην πρώην ΣΚΤ

Προβλήματα από την ανάκληση της άδειας τραπεζικών εργασιών.

Καμία αναδιάρθρωση προβληματικού δανείου δεν έχει προχωρήσει από την στιγμή της διάσπασης της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Μιλώντας στο Economy Today ο εκτελών χρέη Γενικού Διευθυντή της Κυπριακής Εταιρίας Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΚΕΔΙΠΕΣ) επιβεβαίωσε τα σχετικά δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου, αναφέροντας ότι από την στιγμή που η πάλαι ποτέ ΣΚΤ μετονομάστηκε σε Συνεργατική Εταιρία Διαχείρισης Περιουσιακών Στοιχείων (ΣΕΔΙΠΕΣ) κι έχασε την άδεια τραπεζικών εργασιών, οι διαδικασίες αν και προχωρούν κανονικά, δεν μπορούν να επισημοποιηθούν.

Επί της ουσίας, με τις νέες συνθήκες, δεν υπάρχει άδεια για εξαγορά δανείων κι ως εκ τούτου δεν μπορούν να εκτελεσθούν πράξεις που σχετίζονται με υποθηκευμένα ακίνητα ή αναδιαρθρώσεις προβληματικών δανείων.

Ωστόσο, ο κος Ιακώβου τόνισε ότι το κόστος που προκύπτει δεν θα επιβαρύνει τον δανειολήπτη αλλά την ίδια την εταιρία και πρόσθεσε ότι η καταβολή των δόσεων συνεχίζεται κανονικά, όπως και οι συζητήσεις στο πλαίσιο των αναδιαρθρώσεων.

Ως εκ τούτου, αρκετοί από τους δανειολήπτες οι οποίοι ενδιαφέρονταν να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση ή πώληση του δανείου τους, δεν μπορούν να προχωρήσουν, κάτι που έχει προκαλέσει ανησυχία.