ΕΤΥΚ: Ένα βήμα πριν την σύγκρουση με την Ελληνική

ΣΕΚ και ΠΕΟ έχουν ήδη θέσει ενώπιον της Τράπεζας τις θέσεις τους επί συγκεκριμένων θεμάτων.

Του Νέστορα Βασιλείου

Σιγοβράζει και δηλώνει την ετοιμότητά της να ανοίξει μέτωπο στην Ελληνική Τράπεζα η ΕΤΥΚ. Η συντεχνία των τραπεζοϋπαλλήλων συγκαλεί έκτακτες γενικές συνελεύσεις την προσεχή Πέμπτη και προειδοποιεί: "Θα γίνει πλήρης ενημέρωση, για τα σοβαρά προβλήματα που εκκρεμούν".

Αν δεν τύχουν άμεσης και ορθής αντιμετώπισης από πλευράς Τράπεζας, πιθανόν να οδηγήσουν σύντομα σε αντιπαράθεση, με επιζήμιες συνέπειες για την ίδια την Τράπεζα".

Η ΕΤΥΚ θα ζητήσει την εξουσιοδότηση των μελών της για λήψη μέτρων, μη αποκλειομένων και των απεργιακών, επικαλούμενη παραβιάσεις υφιστάμενων συμφωνιών από την Τράπεζα.

"Δεν μπορεί η ίδια η Διοίκηση να καλλιεργεί τον διαχωρισμό και τη διατήρηση διαφορετικών κατηγοριών συναδέλφων, αφού στο τέλος της ημέρας αυτό θα αποβεί καταστροφικό για την ίδια την Τράπεζα".

Πηγές από την Ελληνική διατυπώνουν στο Σίγμα τη θέση της Τράπεζας. "Εμείς καλούμε την ΕΤΥΚ σε διάλογο για να δούμε όλα τα θέματα τα οποία εκκρεμούν και αφορούν τη λήξη της δικής μας σύμβασης, αλλά και στις 18 διαφορετικές συμβάσεις, που είχε η πρώην Συνεργατική, με ΣΕΚ". 

Πέραν της ΕΤΥΚ, στην Ελληνική Τράπεζα διατηρούν εκατοντάδες μέλη οι ΣΕΚ και ΠΕΟ. Οι δύο συντεχνίες δεν φαίνεται να βρίσκονται στην ίδια σελίδα με την ΕΤΥΚ. "Αναμένουμε πρόσκληση από τη Διοίκηση της Ελληνικής Τράπεζας, όπως άλλωστε είναι και η συνεννόησή μας, για συνάντηση εντός των επόμενων ημερών", αναφέρουν οι συντεχνίες.

ΣΕΚ και ΠΕΟ έχουν ήδη θέσει ενώπιον της Τράπεζας τις θέσεις τους επί συγκεκριμένων θεμάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ