ΕΤΥΚ: Έτοιμη για απεργιακά μέτρα στην Ελληνική Τράπεζα

Τα μέλη εξουσιοδότησαν τη συντεχνία ακόμα και για απεργιακά μέτρα αν χρειαστεί.

Σε ποσοστό 99% τα μέλη της ΕΤΥΚ της Ελληνικής Τράπεζας εξουσιοδότησαν τη συντεχνία τους για επίλυση των προβλημάτων, να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, περιλαμβανομένης και της λήψης απεργιακών μέτρων.

Σε γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε η συντεχνία, αναφέρεται ότι μέσα από τις συνελεύσεις οι υπάλληλοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά από την ηγεσία της Οργάνωσής για τα προβλήματα που υφίστανται στην Ελληνική Τράπεζα και για τις θέσεις της ΕΤΥΚ σε σχέση με όλα τα θέματα που τους απασχολούν.

Ακολούθως, μέσα από ανοικτή συζήτηση που έγινε, οι υπάλληλοι έθεσαν ερωτήματά, έλυσαν απορίες τους και εξέφρασαν τις απόψεις τους. 

«Τέλος, μέσα από μυστική ψηφοφορία, οι συνάδελφοι με το πολύ υψηλό ποσοστό του 99% παγκύπρια εξουσιοδότησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσής μας, για επίλυση των προβλημάτων, να προχωρήσει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, περιλαμβανομένης και της λήψης απεργιακών μέτρων. Η μεγάλη προσέλευση των συναδέλφων αλλά και το πολύ υψηλό ποσοστό εξουσιοδότησης που έδωσαν στο Διοικητικό Συμβούλιο της Οργάνωσής μας, είναι στοιχεία που καταδεικνύουν την συσπείρωση και ταύτιση μελών και ηγεσίας, αλλά και την αποφασιστικότητα όλων για αγώνα για την επίλυση των πολύ σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν τους συναδέλφους αλλά και για την προστασία των δικαιωμάτων τους», αναφέρει η ανακοίνωση.

Τέλος, η ΕΤΥΚ εκφράζει την ευχή όπως η Ελληνική Τράπεζα θα σεβαστεί το προσωπικό της και τους εργασιακούς θεσμούς, και με καλοπιστία και ειλικρίνεια θα προχωρήσει στην επίλυση των προβλημάτων, αποφεύγοντας άσκοπες και επιζήμιες αντιπαραθέσεις.