Ισχυρές επιδόσεις στις εμπορικές συναλλαγές της JPMorgan

Ποσό 1,4 δισ. δολάρια έθεσε στα αποθεματικά της η JPMorgan εν αναμονή μιας ήπιας ύφεσης

Ποσό, ύψους 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έθεσε στα αποθεματικά της η JPMorgan Chase & Co, εν αναμονή μιας ήπιας ύφεσης, παρόλο που ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου τριμηνιαία κέρδη λόγω των ισχυρών επιδόσεων στη μονάδα εμπορικών συναλλαγών της.

Τα κέρδη της JPMorgan για το τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου ήταν 11 δισεκατομμύρια δολάρια ή 3,57 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με 10,4 δισ. δολάρια ή 3,33 δολάρια ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της αμερικανικής τράπεζας Τζέιμς Ντάιμον δήλωσε ότι οι καταναλωτές εξακολουθούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις παραμένουν υγιείς, ενώ απαρίθμησε μια σειρά από αβεβαιότητες που αντιμετωπίζει η οικονομία.

«Ακόμα δεν γνωρίζουμε την τελική επίδραση των αντίθετων ανέμων που προέρχονται από τις γεωπολιτικές εντάσεις, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στην Ουκρανία, της ευάλωτης κατάστασης των προμηθειών ενέργειας και τροφίμων, του επίμονου πληθωρισμού... και της άνευ προηγουμένου ποσοτικής σύσφιξης», υπογράμμισε.

Η JPMorgan σημείωσε μια μέτρια επιδείνωση στις μακροοικονομικές της προοπτικές, «αντανακλώντας μια ήπια ύφεση στο βασικό σενάριο».

Τα καθαρά έσοδα από τόκους της τράπεζας, εξαιρουμένων αυτών των χρηματιστηριακών αγορών, αυξήθηκαν κατά 72%, στα 20 δισεκατομμύρια δολάρια, χάρη στη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ με τις αυξήσεις των επιτοκίων.

Η τράπεζα δήλωσε ότι αναμένει καθαρά έσοδα από τόκους 74 δισ. δολαρίων, εξαιρουμένων των χρηματιστηριακών αγορών το 2023, έναντι της μέσης εκτίμησης των 75,15 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Η επενδυτική τραπεζική μονάδα της JPMorgan συνέχισε την κακή της πορεία το συγκεκριμένο τρίμηνο, με τα έσοδα να μειώνονται κατά 57%, καθώς οι εταιρείες, πελάτες της τράπεζας, προτίμησαν να προετοιμαστούν για μια πιθανή ύφεση αντί να ξοδεύουν σε εμπορικές συμφωνίες.

Ενώ τα έσοδα από συναλλαγές στις αγορές σταθερού εισοδήματος αυξήθηκαν κατά 12%, τα έσοδα από τις συναλλαγές μετοχών ήταν σχετικά σταθερά, ανέφερε η τράπεζα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs θα απολύσει πάνω από 3.000 εργαζόμενους.

Ο Γενικός Οικονομικός Διευθυντής της JPMorgan, Τζέρεμι Μπάρνουμ, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ότι η τράπεζα εξακολουθεί να προσλαμβάνει και ότι «βρίσκεται ακόμη σε κατάσταση ανάπτυξης».

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ