Πίσω στο εδώλιο τραπεζίτες της Τράπεζας Κύπρου;

Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο νομικό εγχείρημα, εξαιρετικά σπάνιο.

Της Γιώτας Αποστολίδου

Στον απόηχο των πρωτοφανών καταγγελιών, φαίνεται ότι κινούνται τα νήματα για ανατροπή των αθωωτικών και τελεσίδικων αποφάσεων για Τραπεζίτες, που βρέθηκαν στο εδώλιο ως εμπλεκόμενοι στην κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού τομέα και της οικονομίας γενικότερα.       

Πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο νομικό εγχείρημα, εξαιρετικά σπάνιο.

Στο εδώλιο πιθανόν να βρεθούν ξανά ο Αντρέας Ηλιάδης και η Τράπεζα Κύπρου, έστω και αν αθωώθηκαν τελεσίδικα από το Εφετείο, στην υπόθεση χειραγώγησης της αγοράς.  
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ, που μεταδόθηκε στις «Τομές στα Γεγονότα» του Σίγμα στη Νομική Υπηρεσία μελετούν τρόπους να ξανανοίξει η υπόθεση, που είναι τελεσίδικη, και να οδηγηθεί εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου.

Έφεση στην απόφαση απαλλαγής των Ανδρέα Ηλιάδη και Γιάννη Κυπρή από τις κατηγορίες, που αντιμετώπιζαν, σχετικά με την επαναταξινόμηση των ομολόγων της Τράπεζας Κύπρου καταχώρησε, εξάλλου, χθες ο Γενικός Εισαγγελέας.

Το δικηγορικό γραφείο Πατρίκιος Παύλου & Συνεργάτες, εκπροσωπώντας τη Σοφία Νικολάτου, κόρη του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Μύρωνα Νικολάτου, έδωσε τις δικές της εξηγήσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό με την Τράπεζα Κύπρου σε σχέση με καταθέσεις της, που μετατράπηκαν σε αξιόγραφα. 

«Ο πατέρας της πελάτισσάς μας ουδεμία ανάμειξη είχε στις διαβουλεύσεις ή τη διευθέτηση της υπόθεσης» τονίζει το δικηγορικό γραφείο.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων, Γιώργος Περδίκης, κάλεσε την Κεντρική Τράπεζα να παρέμβει προς αποκάλυψη πληροφοριών σχετικά με τις εξωδικαστικές διευθετήσεις, που έγιναν για κατόχους αξιογράφων της Τράπεζας Κύπρου.

Η Τράπεζα Κύπρου σε ανακοίνωσή της ανέφερε ότι από το 2013 μέχρι σήμερα προέβη συνολικά σε 333  εξώδικες διευθετήσεις, πέραν  από την επίμαχη περίπτωση, που αφορά στον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Στον απόηχο των αποκαλύψεων εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει στις 11.00 ο Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου και στις 12.30 έξω από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Αποκατάσταση του κύρους της Δικαιοσύνης ζητά με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανεξάρτητης Συντεχνίας των Δημοσίων Υπαλλήλων ΑΣΔΥΚ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ