Στο "σφυρί" πολλά ακίνητα σε τιμές ευκαιρίας (φωτογραφίες)

Πέραν του 63% των συνολικών συναλλαγών αφορούν οικιστικά ακίνητα

Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στην αγορά ακινήτων και κυρίως για οικιστικά τεμάχια κατάλληλα για ανάπτυξη, κατοικίες και διαμερίσματα, δείγμα ότι οι κάτοικοι της Κύπρου στρέφουν εκ νέου το ενδιαφέρον τους προς αυτή την κατεύθυνση αναζητώντας ευκαιρίες. 

Σημαντικό ρόλο φαίνεται ότι παίζει η προσφορά μεγάλου αριθμού ακινήτων εκ μέρους των τραπεζών, αλλά και εξειδικευμένων εταιριών διαχείρισης ακινήτων, όπως η Altamira Asset Management Cyprus, η οποία έχει υπό την διαχείρισή της τα ακίνητα του πάλαι ποτέ Συνεργατισμού. 

Μιλώντας στο Economy Today, πηγές της Altamira αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του όγκου συναλλαγών από το υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιο αφορούσε οικιστικά ακίνητα και κυρίως τεμάχια γης προς ανάπτυξη σε όλες τις επαρχίες και κυρίως στην πρωτεύουσα. 

Ειδικότερα, από τα 500 και πλέον ακίνητα που πωλήθηκαν το 2018, το 27% αφορούσε στην αγορά οικιστικών οικοπέδων και τεμαχίων με δυνατότητες ανάπτυξης, ενώ το 36% σε κατοικίες και διαμερίσματα. 

Ποιες περιοχές κινούνται

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τη μεγαλύτερη ζήτηση έχουν ακίνητα που βρίσκονται σε νέες ανερχόμενες περιοχές ανάπτυξης, όπως για παράδειγμα ο δήμος Στροβόλου, Λατσιών, Ιδαλίου, Λακατάμειας, Δερύνειας και Σωτήρας, καθώς και στις κοινότητες Ζακάκι, Τραχώνι και Ορόκλινη. 

Βάσει των συγκεκριμένων δεδομένων, η εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει εντός του 2019 σε διαχωρισμό νέων οικοπέδων σε διάφορες περιοχές της Κύπρου για τις ανάγκες των αγοραστών. 

Ακίνητα για κάθε τσέπη

Από τις σημερινές αναρτήσεις ακινήτων στην ιστοσελίδα της εταιρείας, ξεχωρίζουν οκτώ οικόπεδα στη Λευκωσία με τιμές από €95.000 μέχρι τις €412.000 καθώς και τρεις κατοικίες στη Λεμεσό οι τιμές των οποίων κυμαίνονται από €229.000 μέχρι €258.000. 

Επιπρόσθετα, στις επαρχίες Λάρνακας και Αμμοχώστου ξεχωρίζουν δύο κατοικίες και τρία οικόπεδα από €82.000 μέχρι €410.000. 

Πιο αναλυτικά στην επαρχία Λευκωσίας, διατίθενται: 

•    Οικόπεδο στο Πλατύ Αγλαντζιάς σε μια ιδιαίτερα ελκυστική περιοχή με πολυτελείς κατοικίες. Βρίσκεται 400 μέτρα βορειοανατολικά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Αγλαντζιάς και 200 μέτρα ανατολικά της Λεωφόρου Κυρηνείας. Πρόκειται για μια περιοχή η οποία παρουσιάζει διαχρονικά υψηλή ζήτηση σε κατοικίες και διαμερίσματα λόγω της εγγύτητάς της σε κάθε είδους υπηρεσίες και παροχές, αλλά και προς το Πανεπιστήμιο. 

Αξία ακινήτου: €366.000.

•    Οικόπεδο στον Δήμο Λευκωσίας και συγκεκριμένα στην περιοχή Παναγιά, περί τα 400 μέτρα δυτικά των στρατιωτικών εγκαταστάσεων BMH. Η περιοχή χαρακτηρίζεται από πληθώρα υπηρεσιών και διευκολύνσεων. 

Αξία ακινήτου: €412.000. 

•    Δύο οικόπεδα στον Δήμο Λατσιών, περί τα 200 μέτρα ανατολικά από το Ιδιωτικό Σχολείο “Senior School”, σε μια περιοχή η οποία χαρακτηρίζεται από ένα εύρυθμα δομημένο περιβάλλον, με κατοικίες υψηλής αισθητικής. 

Αξία ακινήτων: €200.000 & €223.000.

•    Τρία οικιστικά οικόπεδα στην οικιστική περιοχή της Καλλιθέας στον Δήμο Ιδαλίου, η οποία προσφέρεται για ανέγερση κατοικίας ιδανικής για τις ανάγκες μιας σύγχρονης οικογένειας. 

Αξία ακινήτων: €95.000, €111.000 & €124.000. 

Στην επαρχία Λεμεσού εντοπίζονται: 

•    Ανεξάρτητη διώροφη κατοικία τριών υπνοδωματίων στην κοινότητα Τραχωνίου. Η περιοχή είναι ιδιαίτερα ελκυστική γιατί διαθέτει ακίνητα σε πιο προσιτές τιμές σε σχέση με περιοχές οι οποίες είναι εγγύτερα του κέντρου της Λεμεσού.

Αξία ακινήτου: €229.000

•    Διώροφη κατοικία στην ενορία Ζακακίου. Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου δυτικά από το Λιμάνι και βορειοανατολικά από το My Mall Limassol.  Βρίσκεται σε περιοχή με τεράστια δυναμική, λόγω της ανέγερσης του καζίνο-θέρετρο «City of Dreams Mediterranean».

Αξία ακινήτου: € 258.000.

•    Δύο οροφοδιαμερίσματα των τριών υπνοδωματίων στην ενορία Απόστολοι Πέτρος και Παύλος. Πρόκειται για κεντρική τοποθεσία άμεσα προσβάσιμη σε δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες.

Αξία ακινήτων:€159.000 & €247.000.

Οι επενδυτικές ευκαιρίες στην επαρχία Λάρνακας αφορούν: 

•    Οικόπεδο στην ενορία Σωτήρος, περί τα 500 μέτρα από το Στάδιο Αμμόχωστος, το οποίο διέπεται από ψηλό συντελεστή δόμησης και είναι κατάλληλο για ανέγερση μονοκατοικίας ή και πολυκατοικίας.  

Αξία ακινήτου: €169.000.

•    Οικόπεδο στην κοινότητα Βορόκληνης, σε απόσταση 300 μέτρων δυτικά του τοπικού Δημαρχείου με πρόσβαση σε πολλές ιδιωτικές υπηρεσίες που εξυπηρετούν  τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής.

Αξία ακινήτου: €82.000

•    Δυο ημιανεξάρτητες διώροφες κατοικίες τεσσάρων υπνοδωματίων στην κοινότητα Βορόκληνης. Σε απόσταση μόλις 200μέτρων από την έξοδο του αυτοκινητόδρομου για την κοινότητα.

Αξία ακινήτου: €410.000.

Και τέλος, στην επαρχία Αμμοχώστου διατίθεται ένα γωνιακό οικόπεδο στον Δήμο Δερύνειας, αξίας €95,000 το οποίο βρίσκεται περί τα 590μ βορειοδυτικά του τοπικού Δημοτικού Σχολείου. 

Αξίζει να σημειωθεί πως πληροφορίες για την υποβολή προσφορών είναι διαθέσιμες μέσα στην ιστοσελίδα της Altamira, ενώ σημαντική λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός πως ο κάθε υποψήφιος αγοραστής μπορεί να υποβάλει προσφορά χαμηλότερη ή υψηλότερη από την αναγραφόμενη τιμή πώλησης. 

Σε κάθε περίπτωση, ο επιτυχών προσφοροδότης είναι αυτός που έχει υποβάλει το υψηλότερο ποσό προσφοράς.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ