Επίσκεψη εργασίας και επαφές Υποδιοικήτριας Τράπεζας της Ελλάδος στην Κύπρο

Έπειτα από πρόσκληση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Κωνσταντίνου Ηροδότου

Επίσκεψη εργασίας στην Κύπρο, έπειτα από πρόσκληση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου (ΚΤΚ), Κωνσταντίνου Ηροδότου, πραγματοποίησε η Υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος, Χριστίνα Παπακωνσταντίνου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας, η κ. Παπακωνσταντίνου είχε κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Διοικητή της ΚΤΚ, κατά την οποία συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τις οικονομικές προοπτικές της ευρωζώνης, ζητήματα που άπτονται του χρηματοπιστωτικού τομέα όπως επίσης και για την πορεία της κυπριακής και της ελληνικής οικονομίας.

Ακολούθως, η Υποδιοικήτρια συνοδευόμενη από τον κ. Ηροδότου, συναντήθηκε με προσωπικό της ΚΤΚ. Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ ΚΤΚ και Τράπεζας της Ελλάδος.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στην Κύπρο, η κ. Παπακωνσταντίνου παρακάθισε σε συνάντηση που παρέθεσε ο Διοικητής της ΚΤΚ, στην παρουσία της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτας Δημητρίου και της Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών και Προϋπολογισμού, Χριστιάνας Ερωτοκρίτου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, η Υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος ανέφερε πως «στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων μας θα ενισχύσουμε το διάλογο και τη συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, ώστε να είμαστε σε θέση να αντιμετωπίζουμε τις κοινές προκλήσεις και να συμβάλλουμε στις θεσμικές εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Διοικητής της ΚΤΚ ανέφερε πως η επίσκεψη της κ. Παπακωνσταντίνου στην Κύπρο αναδεικνύει τους ισχυρούς δεσμούς της ΚΤΚ με την Τράπεζα της Ελλάδος. «Με την Υποδιοικήτρια της Τράπεζας της Ελλάδος είχαμε μια παραγωγική συζήτηση γύρω από το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας και τις υφιστάμενες προκλήσεις. Η ανταλλαγή απόψεων με την κα Παπακωνσταντίνου, είναι πάντα πολύ εποικοδομητική», σημείωσε ο κ. Ηροδότου.

Διαβάστε επίσης: Υπουργικό: Ενέκρινε δράση του Σχεδίου Ανάκαμψης για διαχείριση ΜΕΔ

ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ