Τρ. Κύπρου: «Κλείδωσε» δόση και επιτόκιο και μπες στο δικό σου σπίτι

Στεγαστικά δάνεια με σταθερό επιτόκιο από την Τράπεζα Κύπρου

Από τις 27 Ιουλίου 2022 οι χώρες της Ευρωζώνης βιώνουν μια συνεχή αύξηση των επιτοκίων μετά την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αυξήσει τα επιτόκια, για πρώτη φορά τα τελευταία 11 χρόνια, για να επιτευχθεί η έγκαιρη επαναφορά του πληθωρισμού σε χαμηλότερα επίπεδα.

Διακυμάνσεις στις δόσεις

Με την απόφαση αυτή, αυξάνονται τα στεγαστικά δανειστικά επιτόκια. Έτσι, οι περισσότεροι δανειολήπτες αναζητούν λύσεις για να διατηρήσουν μια ισορροπία στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό, αλλά ταυτόχρονα και να υλοποιήσουν το όνειρό τους για την απόκτηση της δικής τους στέγης, διασφαλίζοντας ότι θα είναι σε θέση να πληρώνουν τη δόση του δανείου τους, εφόσον γνωρίζουν εκ των προτέρων το ύψος της.

Η λύση των σταθερών επιτοκίων για στεγαστικό δάνειο λειτουργεί ως «ασπίδα» αλλά και αντίδοτο στην αβεβαιότητα του πληθωρισμού. 

Επιλογή Σταθερότητας

Η Τράπεζα Κύπρου, ως ο μεγαλύτερος χρηματοοικονομικός Οργανισμός του τόπου, θεωρεί πως σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς υπάρχουν «καταφύγια» σταθερότητας, τα οποία είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι δανειολήπτες για να κάνουν την καλύτερη επιλογή, σύμφωνα με τις ανάγκες τους.

Έτσι, παρέχει τη δυνατότητα να «κλειδώσουν» το ύψος της δόσης του δανείου τους, χωρίς να επηρεάζεται από ενδεχόμενη άνοδο των επιτοκίων. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν θα υπάρχει όφελος από ενδεχόμενη μείωση των επιτοκίων. 

Οι πελάτες της τράπεζας μπορούν να επιλέξουν στεγαστικό δάνειο με σταθερό επιτόκιο για 3, 5 ή 10 χρόνια. Έτσι, η δόση τους παραμένει σταθερή μέχρι τη λήξη της περιόδου του σταθερού επιτοκίου, οπότε και τα δάνειά τους θα μετατραπούν σε δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο. Οι επιλογές αυτές προσφέρονται σε μόνιμους κατοίκους Κύπρου, οι οποίοι επιθυμούν να αποκτήσουν τη δική τους πρώτη κατοικία με χρηματοδότηση που μπορεί να φθάσει μέχρι το 80% της αξίας του ακινήτου. Η διάρκεια αποπληρωμής του δανείου μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 35 χρόνια.

Σταθερό επιτόκιο για 25 ολόκληρα χρόνια!

Η Τράπεζα Κύπρου πρωτοπορεί προσφέροντας στους πελάτες της επιλογή για ακόμα μεγαλύτερη διάρκεια σταθερότητας. Στεγαστικό Δάνειο με σταθερό επιτόκιο και σταθερή δόση για όλη τη διάρκεια του δανείου, που είναι τα 25 χρόνια. 

Όποια κι αν είναι η επιθυμία του πελάτη, αγορά ή ανακαίνιση πρώτης κατοικίας ή εξοχικού, με το στεγαστικό δάνειο με σταθερό επιτόκιο για όλη τη διάρκειά του και αποπληρωμή σε 25 χρόνια μπορεί να την πραγματοποιήσει χωρίς έγνοιες για τη δόση του.

Για δάνεια με σταθερό επιτόκιο σε περίπτωση πρόωρης αποπληρωμής (πλήρους ή καταβολής πρόωρης δόσης) υπάρχει κόστος πρόωρης αποπληρωμής. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο δίκτυο καταστημάτων ή στην ιστοσελίδα της Τράπεζας Κύπρου. 

Ασφάλισε το σπίτι σου με τις Γενικές Ασφάλειες

Για να αισθάνεστε περισσότερη ασφάλεια στο καινούργιο σας σπίτι, οι Γενικές Ασφάλειες σας προτείνουν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ασφάλισης κατοικίας, που σας παρέχει καλύψεις πέραν από τις αναμενόμενες.

Το Home Superior είναι το Σχέδιο που παρέχει τις μέγιστες δυνατές καλύψεις και αποτελεί, ίσως, το πιο ολοκληρωμένο ασφαλιστικό Σχέδιο της αγοράς: για κάλυψη κλοπής (χωρίς παραβίαση), θραύση υαλοπινάκων και καθρεφτών, αυτόματη επαναφορά ασφαλισμένου ποσού (κατόπιν απαίτησης) και αντικατάσταση κλειδαριών.

Το Σχέδιο σας πάει ένα βήμα πιο πέρα από άλλα ασφαλιστήρια κατοικίας της αγοράς, καθώς εκτός από διεύρυνση των παρεχόμενων καλύψεων (πυρκαγιά, σεισμός, κλοπή, αποζημίωση σε αξία αντικατάστασης, πληθωριστική προστασία, κάλυψη ταξιδιωτικών αποσκευών, κάλυψη πιστωτικών καρτών, απώλεια ενοικίων, κάλυψη αστικής και προσωπικής αστικής ευθύνης κ.λπ.), σας παρέχει σειρά από πρόσθετες καλύψεις. 

Ειδικότερα, πληρώνει για απώλεια ή ζημιά στο κτήριο, στους Εξωτερικούς Χώρους, στο Περιεχόμενο, στα Αντικείμενα στην Ύπαιθρο ή στα Πολύτιμα Αντικείμενα (ανάλογα με τι ασφαλίζετε) που προκαλείται από: 

• Πυρκαγιά και καπνό. 

• Άμεσο χτύπημα κεραυνού.

• Έκρηξη.

• Πρόσκρουση αεροσκάφους ή άλλων ιπτάμενων αντικειμένων κ.λπ.. 

• Σεισμό. 

• Θύελλα, καταιγίδα συμπεριλαμβανομένων ζημιών από πλημμύρα, χαλάζι και χιόνι. 

Το ανώτατο όριο της ευθύνης για την κάλυψη των εξωτερικών χώρων έναντι των κινδύνων θύελλας και καταιγίδας, περιορίζεται μέχρι 10% του ασφαλισμένου ποσού του κτηρίου. 

Το ανώτατο όριο της ευθύνης της εταιρείας για την κάλυψη των ααντικειμένων στην ύπαιθρο έναντι των κινδύνων θύελλας και καταιγίδας, περιορίζεται μέχρι 5% του ασφαλισμένου ποσού του περιεχομένου. 

Επίσης, καταβάλλονται έξοδα μηχανικών, αρχιτεκτόνων και αποκομιδής συντριμμάτων εφόσον αφορούν αποκλειστικά την αποκατάσταση ασφαλισμένης απώλειας ή ζημιάς.

Ένας Βοηθός για κάθε σου ανάγκη 

Πέραν των καλύψεων, το Home Superior παρέχει την υπηρεσία Home Assistance που σας διευκολύνει για όλα όσα μπορούν να συμβούν στο σπίτι, επείγοντα ή μη.

Η υπηρεσία βρίσκεται 24 ώρες το 24ωρο δίπλα σας για επείγοντα περιστατικά. Με ένα τηλεφώνημα ένας τεχνικός θα βρίσκεται κοντά σας για κάθε επείγουσα επισκευή ζημιών στο σπίτι σας όπως: Υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις, επισκευή της κλειδαριάς της κύριας εισόδου σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής κλειδιών ή αχρήστευσης της κλειδαριάς, αντικατάσταση υαλοπινάκων σε περίπτωση θραύσης υαλοπινάκων σε εξωτερικές πόρτες ή παράθυρα, προσωρινή αντικατάσταση συσκευής τηλεόρασης ή βίντεο ή ακόμη και DVD μέχρι 15 ημέρες.

Η Υπηρεσία σάς παρέχει τη δυνατότητα να ζητήσετε προσφορά από εξειδικευμένους τεχνικούς της Εταιρείας Τεχνικής Βοήθειας με την οποία συνεργάζονται οι Γενικές Ασφάλειες, για τις εργασίες που θέλετε να πραγματοποιήσετε στο σπίτι σας.

Διαβάστε επίσης: Διπλασιάστηκαν τα έσοδα των τραπεζών από τα επιτόκια - Ξεπέρασαν τα €860 εκατ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ