ΕΤΥΚ: Απεργία σε περίπτωση που ΚΕΔΙΠΕΣ και ALTAMIRA δεν συμμορφωθούν

Στις συμφωνίες τους.

Με μυστική ψηφοφορία, εξουσιοδότησαν το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΥΚ, τα μέλη της ύστερα από Γενικές Συνελεύσεις στις ΚΕΔΙΠΕΣ και ALTAMIRA την περασμένη εβδομάδα, ότι σε περίπτωση που οι Διευθύνσεις των δύο Εταιρειών δεν συμμορφωθούν με τις συμβατικές τους υποχρεώσεις να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, μη αποκλειομένης και της απεργίας.

Η απόφαση, σημειώνεται σε κοινοποίηση προς τα μέλη, λήφθηκε ομόφωνα γεγονός που καταδεικνύει τη συσπείρωση και ταύτιση μελών και ηγεσίας, αλλά και την αποφασιστικότητα όλων να αγωνισθούν για επίλυση των πολύ σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν τους συναδέλφους αλλά και για την προστασία των δικαιωμάτων τους.

Διαβάστε ακόμα: ΕΤΥΚ: Υπερβολική η ανησυχία εργαζομένων Τρ. Κύπρου

«Η λήψη απεργιακών μέτρων ουδέποτε αποτέλεσε αυτοσκοπό για την Οργάνωσή μας, αλλά το ύστατο μέσο για την προστασία των δικαιωμάτων των συναδέλφων αλλά και των εργασιακών θεσμών». 

Η ΕΤΥΚ ζητεί όπως η εργοδοτική πλευρά επαναφέρει τους μισθούς και τα ωφελήματα στα επίπεδα της 31/12/2013 και να παραχωρήσει τις ετήσιες προσαυξήσεις και της ΑΤΑ.

Τονίσθηκε επίσης το γεγονός ότι, με βάση τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, κανένας δεν έχει το δικαίωμα, επειδή έχει ζητήσει τη διαφοροποίηση των υφιστάμενων συμφωνιών, να εφαρμόζει μονομερώς και χωρίς νέα συμφωνία αυτό που έχει ζητήσει ως αίτημα.

«Αν γίνει αποδεκτή αυτή η πολιτική που θέλουν παράτυπα οι εργοδότες να εφαρμόσουν τότε ανατρέπεται όλο το σύστημα των εργασιακών σχέσεων του τόπου μας. Οι Συμφωνίες γίνονται μέσα από αμοιβαίες υποχωρήσεις και συνεπώς πάντοτε έχουν στοιχεία που μπορεί να μην ικανοποιούν τη μία ή την άλλη πλευρά, γι’ αυτό πρέπει να εφαρμόζονται και από τα δύο μέρη με ευλάβεια», προστίθεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ