Συνάντηση ΣΥΠΡΟΔΑΤ με Νικόλα Παπαδόπουλο για τις εκποιήσεις

Ο Σύνδεσμος τονίζει ότι οι τράπεζες προβάλλουν κάθε τους εμπόδιο στις προσπάθειες των δανειοληπτών να πωλήσουν σε τρίτους τα ακίνητα τους.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Νικόλα Παπαδόπουλο είχε ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των κομμάτων για το μείζον ζήτημα των μαζικών ιδιωτικοποιήσεων εκ μέρους των τραπεζών.

Όπως αναφέρει σε γραπτή του ανακοίνωση ο Σύνδεσμος, οι τράπεζες «επιδιώκουν ξεπούλημα των περιουσιών των δανειοληπτών με ιδιωτικούς πλειστηριασμούς και αδιαφανείς τρόπους μεταβίβασης των ακινήτων, είτε μέσω Παραλήπτη/Διαχειριστή, είτε κατευθείαν στο όνομα τους».

Παράλληλα, τονίζει, προβάλλουν κάθε τους εμπόδιο στις προσπάθειες των δανειοληπτών να πωλήσουν σε τρίτους τα ακίνητα τους και προσθέτει ότι «τα εμπόδια αυτά συνήθως είναι καθυστέρηση, απαίτηση εξόφλησης, όλων των ισχυριζόμενων υπολοίπων επιμένοντας σε αυτά και απειλώντας με εκποίηση με ιδιωτικούς πλειστηριασμούς».

«Στα πλαίσια αυτά τριμελής αντιπροσωπεία είχε χθες συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, κ. Νικόλα Παπαδόπουλο, κατά την οποία διεφάνει ότι το ΔΗΚΟ συμμερίζεται τις απόψεις του ΣΥΠΡΟΔΑΤ. Προς τούτο συμφωνήθηκε οδικός χάρτης για προώθηση σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων.  Παράλληλα ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ τόνισε ότι θα αντισταθεί με κάθε μέσο στις πιο πάνω μεθοδεύσεις των Τραπεζών, γιατί θα έχουν σαν αποτέλεσμα την διάλυση της μεσαίας τάξης της κοινωνίας.  Η οικονομία του τόπου μας στηρίζεται στην μεγάλη αυτή ομάδα των πολιτών και όχι σε μερικές 100 -200 μεγάλους επιχειρηματίες , τους οποίους οι Τράπεζες πριν τους ονόμαζαν στρατηγικούς κακοπληρωτές, τώρα όμως τους δείχνουν ανοχή, δίνοντας τους ότι ζητήσουν αναδιαρθρώνοντας τα δάνεια τους με την μεγαλύτερη ευκολία. Έχουν ήδη καθοριστεί συναντήσεις στις 18 Μαρτίου με το Κίνημα Αλληλεγγύης και την Συμμαχία Πολιτών», αναφέρει η ανακοίνωση.