Αρχισε ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης

Η νέα σύγχρονη τεχνολογία θα αξιοποιεί όλα τα ηλεκτρονικά κανάλια εξυπηρέτησης των πελατών και θα αυτοματοποιήσει μεγάλο μέρος των εργασιών του και σε συνδυασμό.

Άρχισε να υλοποιείται από τη Δευτέρα, 4 Μαρτίου, το έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης (ΟΧΣ), το οποίο θα ολοκληρωθεί σε δύο φάσεις.
 
Με την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης, που αναμένεται να γίνει στο τέλος του 2019, ο ΟΧΣ τερματίζει την αγορά μηχανογραφικών υπηρεσιών από την ΚΕΔΙΠΕΣ, διάδοχο της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας. Ταυτόχρονα, ο ΟΧΣ προχωρεί σε περαιτέρω μείωση των βασικών επιτοκίων με τα οποία είναι συνδεδεμένα νέα και υφιστάμενα.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του ΟΧΣ Ανδρέας Γεωργίου, «ο Οργανισμός ξεκίνησε το ταξίδι του στη νέα ψηφιακή εποχή με την υπογραφή Σύμβασης €10,2 εκατομμυρίων, με ιδιωτική εταιρεία πληροφορικής, στις 25 Ιανουαρίου του 2019».
 
Αναφορικά με τις δύο φάσεις υλοποίησης του όλου έργου, ο κ. Γεωργίου είπε ότι η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2019 με την εγκατάσταση και λειτουργία του νέου τραπεζικού συστήματος και συστημάτων πληρωμών, ενώ η δεύτερη φάση θα ολοκληρωθεί εντός του 2020, όπως είπε, με την εγκατάσταση σειράς υποστηρικτικών συστημάτων, συστημάτων ηλεκτρονικών καναλιών εξυπηρέτησης  των πελατών του ΟΧΣ, καθώς και εγκατάσταση Αυτόματων Ταμειακών Μηχανών σε όλα τα Καταστήματά του.
 
Ανέφερε ότι από την ίδρυση του μέχρι και σήμερα, ο ΟΧΣ αγοράζει μηχανογραφικές υπηρεσίες από την πρώην Συνεργατική Εταιρεία Μηχανογράφησης (ΣΕΜ), μετέπειτα από τη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα (ΣΚΤ) όπου ενσωματώθηκε η ΣΕΜ και, σήμερα, από την ΚΕΔΙΠΕΣ,  διάδοχο της ΣΚΤ. 
 
«Με την εγκατάσταση και λειτουργία των συστημάτων της πρώτης φάσης, μέχρι τον Δεκέμβριο του 2019, τερματίζεται η αγορά μηχανογραφικών υπηρεσιών από την ΚΕΔΙΠΕΣ και ο ΟΧΣ αποκτά πλήρη τεχνολογική αυτονομία», υπογράμμισε.
 
Νέα σύγχρονη τεχνολογία

Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΧΣ είπε στο ΚΥΠΕ ότι η νέα σύγχρονη τεχνολογία θα αξιοποιεί όλα τα ηλεκτρονικά κανάλια εξυπηρέτησης των πελατών, θα αυτοματοποιήσει μεγάλο μέρος των εργασιών του και σε συνδυασμό, όπως είπε, "με τη διεύρυνση των προϊόντων και υπηρεσιών, που περιλαμβάνει και την παραχώρηση χρεωστικών και πιστωτικών καρτών, φιλοδοξούμε να διευρύνουμε και να εμβαθύνουμε την ιδρυτική  αποστολή του ΟΧΣ με την παροχή  ολιστικών  τραπεζικών  υπηρεσιών  σε κάθε κυπριακό νοικοκυριό με τους καλύτερους δυνατούς όρους».
 
Νέα μείωση στα επιτόκια δανείων του ΟΧΣ από τις 15 Μαρτίου

Εξάλλου, ο κ. Γεωργίου ανακοίνωσε ότι από τις 15 Μαρτίου μειώνονται περαιτέρω, κατά 15 μονάδες βάσης (0,15%), τα βασικά επιτόκια του ΟΧΣ σε όλα τα είδη δανείων που προσφέρει ο ΟΧΣ, σημειώνοντας ότι η μείωση αυτή θα αφορά τόσο νέα δάνεια όσο και υφιστάμενα δάνεια.