Ο Κόρνος ζητεί αναστολή απόφασης για κλείσιμο υποκαταστήματος Ελληνικής Τράπεζας

Η απόφαση θα προκαλέσει σοβαρά και αλυσιδωτά κοινωνικοοικονομικά και άλλα προβλήματα.

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Κόρνου εκφράζει  την έντονη ανησυχία αλλά και δυσαρέσκεια των κατοίκων της κοινότητας για την απόφαση  της Ελληνικής Τράπεζας για διακοπή των εργασιών του υποκαταστήματος στον Κόρνο και ζητεί την άμεση αναστολή της απόφασης.
 
Η απόφαση αυτή, όπως σημειώνεται, θα προκαλέσει σοβαρά και αλυσιδωτά κοινωνικοοικονομικά και άλλα προβλήματα, κυρίως στους συνταξιούχους κατοίκους μιας ευρύτερης περιοχής που αριθμεί σε αρκετές χιλιάδες, υποβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τους.

Θεωρούμε, αναφέρεται, την όποια εξοικονόμηση προκύψει από τη μείωση των καταστημάτων να μην είναι αρκετή για καλύψει τις απώλειες που μπορεί να προκύψουν από κλείσιμο λογαριασμών και μεταφορά τους σε άλλο τραπεζικό  Ίδρυμα που πιθανόν αποφασίσει να  λειτουργήσει στην κοινότητα για να καλύψει το κενό το οποίο αφήνεται.

Το κόστος μετακίνησης χιλιάδων οχημάτων προς μία και μόνο κοινότητα αλλά και άλλα περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά προβλήματα που θα δημιουργηθούν, σημειώνεται, δεν έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη στην απόφαση αυτή. 

Τι απαντάει η Ελληνική Τράπεζα

Από την πλευρά τους, μιλώντας στο Economy Today, πηγές της Ελληνικής Τράπεζας αναφέρουν ότι η εν λόγω απόφαση εντάσσεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του δικτύου καταστημάτων (η Ελληνική διαθέτει τα περισσότερα καταστήματα ανάμεσα στις τράπεζες αυτή την στιγμή).

«Η απόφαση για το κλείσιμο κάποιων από αυτά υπήρξε απαραίτητη και δεν μπορεί να αλλάξει», τονίζουν.

Ωστόσο, προσθέτουν ότι στόχος είναι η ομαλή εξυπηρέτηση των πελατών κι ως εκ τούτου εξετάζεται το ενδεχόμενο ο Κόρνος να ενταχθεί στο δρομολόγιο της κινητής μονάδας εξυπηρέτησης, χωρίς προς το παρόν να έχουν ληφθεί σχετικές αποφάσεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ