Τρ. Κύπρου: Δίνει πρόσβαση σε άλλες οκτώ τράπεζες στους πελάτες της 

Τη δυνατότητα στον πελάτη να παρακολουθεί λογαριασμούς του σε άλλες τράπεζες, προσφέρει η Τράπεζα Κύπρου.

Τη δυνατότητα στον πελάτη να παρακολουθεί τους λογαριασμούς που διατηρεί με άλλες τράπεζες μέσω Internet & Mobile Banking, προσφέρει η Τράπεζα Κύπρου, στο πλαίσιο του προγράμματος Ψηφιακής Μεταμόρφωσης.
 
Συγκεκριμένα, σε σημερινή ανακοίνωση, η Τράπεζα Κύπρου αναφέρει ότι η 1bank παρέχει, μέσω Internet & Mobile Banking, τη δυνατότητα στον πελάτη να παρακολουθεί τους λογαριασμούς που διατηρεί με άλλες τράπεζες, προσθέτοντας ότι η υπηρεσία αυτή παρέχεται σήμερα  μόνο σε πελάτες που είναι συνδεδεμένοι με λογαριασμούς σε οκτώ αγγλικές τράπεζες.
 
Αναφέρει, ωστόσο, ότι θα παρέχει σύντομα παρόμοια πρόσβαση σε όλους τους λογαριασμούς που διατηρούν πελάτες της και συνδρομητές της 1bank σε κυπριακές τράπεζες μέσω της πλατφόρμας της 1bank στην οποία μπορούν να πραγματοποιούν και μεταφορές χρημάτων.
 
Επιπλέον, αναφέρει ότι για πρόσβαση απαιτείται συνδρομή στην 1bank  και αντίστοιχη πρόσβαση (συνδρομή) στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής τραπεζικής των άλλων τραπεζών και προσθέτει πως αναμένει όπως άλλες δυο κυπριακές τράπεζες, είναι τεχνικά έτοιμες ώστε να  παρέχουν τις σχετικές προσβάσεις και να μοιραστούν οι κωδικοί μεταξύ των τραπεζών.
 
Η υπηρεσία, σύμφωνα με την Τράπεζα Κύπρου, προσφέρει διαφάνεια και απλούστευση των διαδικασιών και έναν εύκολο και απόλυτα ασφαλή τρόπο διαχείρισης των χρημάτων και λογαριασμών  των πελατών των τραπεζών.
 
Μέσω της 1bank, και με τη χρήση μόνο του κινητού τηλεφώνου, οι χρήστες θα  έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν τις οικονομικές τους καταστάσεις, τους λογαριασμούς τους, την κίνηση των καρτών και τα δάνειά τους σε διάφορες τράπεζες, προσθέτει.
 
Η Τράπεζα Κύπρου αναφέρει ότι έχει πρωτοστατήσει στην εγκαθίδρυση στην Κύπρο ενός οικοσυστήματος Ανοιχτής Τραπεζικής (Open Banking), καθώς είναι η πρώτη κυπριακή τράπεζα που εισήγαγε APIs (Application Programming Interfaces) που εφαρμόζουν το PSD2 (Payment Service Directive2) και προχώρησε σε ενοποίηση με οχτώ αγγλικές τράπεζες, επιτρέποντας στους πελάτες να παρακολουθούν τις συναλλαγές τους και τα υπόλοιπα λογαριασμών τους που διατηρούν στις άλλες τράπεζες μαζί με τους λογαριασμούς της Τράπεζας Κύπρου μέσω της 1Bank.
 
Προσθέτει ότι οι τράπεζες αυτές είναι: Lloyds Bank, Halifax Bank, Bank of Scotland, Natwest Bank, HSBC Bank, RBS Bank, First Direct Bank και Marks and Spencer Bank.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ