Έκαναν φτερά οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές του Συνεργατισμού 

Έντονη ανησυχία για την τύχη των περιουσιακών στοιχείων του Συνεργατισμού, εκφράζουν βουλευτές της Επιτροπής Εμπορίου οι οποίοι προέβησαν και σε καταγγελίες για απώλεια πινάκων και ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Του Πέτρου Μελαϊση

Με πρόταση νόμου, ζητούν απαγόρευση της αποξένωσης περιουσιακών στοιχείων και παραμονή των ακινήτων στην κατοχή του κράτους.

Αδιαφανείς διεργασίες  για τα κτήρια και σοβαρές επισημάνσεις για  την τύχη των πινάκων, τους οποίους κατείχε ο Συνεργατισμός καθώς και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και το λογισμικό καταγγέλλουν βουλευτές της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής.  Ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας κατέθεσε πρόταση νόμου, ώστε να απαγορευτεί η αποξένωση των περιουσιακών στοιχείων, τα ακίνητα να παραμένουν στο κράτος και να επιστρέψουν στους δικαιούχους τους.

Ο Αντρέας Κυπριανού, δήλωσε ότι μόνο 205 αιτήματα υποβλήθηκαν από δήμους και κοινότητες για απόκτηση ακινήτων του Συνεργατισμού. Υπάρχουν διαθέσιμα πέραν των 400 ακινήτων.

Ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ηλίας Μυριάνθους δήλωσαν ότι πρέπει να τροποποιηθεί και συγκεκριμενοποιηθεί η πρόταση νόμου, ώστε να MHN σταματήσει η παραχώρηση των ακινήτων στις κοινότητες.

Να σημειωθεί ότι: 

 ·  2,100 ακίνητα του Συνεργατισμού διατέθηκαν έναντι χρέους. 

 ·  300 θα επιστραφούν σε δήμους και κοινότητες. 

 ·  Για 100 ακίνητα η Ελληνική έχει δικαίωμα να τα αποκτήσει μέχρι τον Σεπτέμβριο.   

Υπενθυμίζεται ότι ζητήθηκε προσφάτως απο την Γενική Εισαγγελία η διερεύνηση της διαδικασίας εκχώρησης περιουσιακών στοιχείων του Συνεργατισμού στην ΚΕΔΙΠΕΣ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ