Έναρξη σχεδίου προσφοράς και αλληλεγγύης της εταιρείας Φάνος Ν. Επιφανίου

50 χειρονομίες προσφοράς προς φιλανθρωπικούς συνολικού ύψους €50.000.

Tο σχέδιο της εταιρείας Φάνος Ν. Επιφανίου Δ.Ε. Λτδ που ονομάστηκε «50-50-50» άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά, αφού το προσωπικό του οργανισμού αγκάλιασε την πρωτοβουλία με ιδιαίτερη θέρμη. 

Το σχέδιο αποτελεί μέρος των εορτασμών της εταιρείας για τα 50χρονα της, στα πλαίσια του οποίου ο οργανισμός  εκφράζει την ευγνωμοσύνη του προς τους πελάτες και συνεργάτες που τον στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, προσφέροντας πίσω στην κοινωνία. Το σχέδιο αναφέρεται σε  50 χειρονομίες προσφοράς που θα γίνουν σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς και άλλους κοινωφελείς σκοπούς σε διάστημα 50 βδομάδων, συνολικού ύψους €50.000. 

Το ιδιάζον και ενδιαφέρον στοιχείο της ενέργειας αυτής είναι η συμμετοχή όλων των μελών του προσωπικού στον εντοπισμό περιπτώσεων που χρήζουν στήριξης, και υποβολή εισηγήσεων για τον τρόπο που θα προσφερθεί η βοήθεια.  

Συγκεκριμένα, δεκαπέντε ομάδες προσωπικού έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε το διαθέσιμο ποσό να αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο σε σκοπούς στους οποίους πιστεύουν και οι ίδιοι. 

Η φιλοσοφία πίσω από την απόφαση αυτή είναι να καλλιεργηθεί η αξία της προσφοράς, στην οποία ο οργανισμός Επιφανίου πιστεύει, και να δοθεί η ευκαιρία σε όλα τα μέλη του να συμμετάσχουν ενεργά στη χαρά που προέρχεται από τις ενέργειες αυτές. 

Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες χειρονομίες από τις ομάδες και τα μέλη τους αισθάνονται ότι η συμμετοχή τους σε αυτές τις ενέργειες έχει προκαλέσει ένα γενικότερο ενθουσιασμό και ενίσχυσε το αίσθημα της προσφοράς και αλληλεγγύης.

Μέχρι σήμερα έχουν ενισχυθεί με το σχέδιο οι οργανισμοί Sophia Foundation, Βαγόνι Αγάπης, Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου, Hope for Children και Ίδρυμα Ελπίδα. 

Το Ίδρυμα Sophia Foundation έχει ενισχυθεί από την εταιρεία Επιφανίου μέσω της συμμετοχής στην εκστρατεία LetsHippotogether και ταυτόχρονα διανεμήθηκαν σε όλα τα μέλη του προσωπικού μικροί πέτρινοι ιπποπόταμοι που πωλούνται για ενίσχυση των σκοπών του Ιδρύματος.  

Ο οργανισμός Βαγόνι Αγάπης χορηγήθηκε για το ανέβασμα της αξιόλογης θεατρικής παράστασης «Η ζωή και το έργο της Ευτυχίας Παπαγιανοπούλου» στις 4 Οκτωβρίου, όλα τα έσοδα της οποίας θα χρησιμοποιηθούν για το έργο του συνδέσμου.  

Η προσφορά της εταιρείας Επιφανίου στο Ογκολογικό Κέντρο ήταν ένα ανυψωτικό μηχάνημα για ασθενείς με δυσκολία στη μετακίνηση. Το σπίτι του διεθνούς οργανισμού Hope for Children, που στεγάζει ασυνόδευτα παιδιά στη Λευκωσία, εξοπλίστηκε με τρεις φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές για τα παιδιά και το προσωπικό. Τέλος, το σπίτι του ιδρύματος Ελπίδα δίπλα από το Μακάριο Νοσοκομείο, που φιλοξενεί οικογένειες από άλλες πόλεις, θα δροσιστεί με πέντε μονάδες κλιματισμού Daikin. 

Τέτοιες ενέργειες που δείχνουν έμπρακτα τη στήριξη στους συνανθρώπους μας,  είτε στηρίζοντας οικονομικά το έργο διαφόρων συνδέσμων/ οργανισμών είτε προσφέροντας το χρόνο μας εθελοντικά, αποδεικνύουν ότι όσο υπάρχουν ‘Άνθρωποί’ υπάρχει ελπίδα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ