Ολοκληρώθηκε ο μεγαλύτερος διαγωνισμός πράσινων ιδεών, ClimateLaunchpad 2018

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου, η τελική εκδήλωση του ClimateLaunchpad 2018, του μεγαλύτερου επιχειρηματικού διαγωνισμού ιδεών πράσινης καινοτομίας ανά το παγκόσμιο.

Οι νικήτριες ομάδες συνεχίζουν την πορεία τους προς τον Παγκόσμιο Τελικό, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Εδιμβούργο της Σκωτίας τον ερχόμενο Νοέμβριο.  

Αυτές είναι οι: 
“Mighty Meat”, “HomeShield” και “Fiji”, οι οποίες θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο και οι “O Straws”, “Power Forecast” και “Meraki People” οι οποίες θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα. 

Το ClimateLaunchpad, που έχει ως στόχο να αναδείξει τις καλύτερες ιδέες στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο, διοργανώνεται σε Κύπρο και Ελλάδα από την Chrysalis LEAP σε συνεργασία με το Climate-KIC, την κύρια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα καινοτομίας για την κλιματική αλλαγή.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις Σπηλιές στο Πάρκο της Ακρόπολης στη Λευκωσία. Όσοι παρευρέθηκαν, είχαν την ευκαιρία να δουν και να ακούσουν τις ιδέες των νικητριών ομάδων, καθώς επίσης και την πετυχημένη πορεία της Aqualoop, νικήτριας ομάδας του διαγωνισμού ClimateLaunchpad 2016, η οποία πέρασε και από τον επιταχυντή του Climate-KIC στην Κύπρο. Ο Πάρης Θωμά, Συνιδρυτής της Chrysalis LEAP, παρουσίασε στους καλεσμένους τα τρέχοντα προγράμματα και τις επερχόμενες ευκαιρίες που προσφέρει η Chrysalis LEAP για τα έτη 2018 και 2019. 

Το ταξίδι των ομάδων ξεκίνησε από ένα εντατικό διήμερο “bootcamp” όπου εκπαιδεύτηκαν από τα μέλη της Chrysalis LEAP και εκπροσώπους από την PwC Κύπρου, την Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM), τη Γιώργος. Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες και τα Αρτοποιεία Πανδώρα, ενώ συνεχίστηκε με μια σειρά εκπαιδευτικών συνεδριών που είχαν ως στόχο την προετοιμασία των συμμετεχόντων για τον τελικό.  

Στον Παγκόσμιο Τελικό, που θα πραγματοποιηθεί στις 1 και 2 Νοεμβρίου στο Εδιμβούργο, οι νικήτριες ομάδες θα διαγωνιστούν με περισσότερες από 130 ομάδες από 45 και πλέον χώρες άνα το παγκόσμιο, για να διεκδικήσουν μια θέση στην πρώτη δεκάδα.

Οι 10 καλύτερες ομάδες που θα επιλεγούν στον Παγκόσμιο Τελικό θα αποκτήσουν πρόσβαση στο Climate-KIC accelerator, το «επιχειρηματικό σχολείο» που επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση των πράσινων startups, και παρέχει πρόσβαση σε περαιτέρω χρηματοδότηση. Η καλύτερη ιδέα θα λάβει επίσης ένα χρηματικό έπαθλο ύψους €10.000, η δεύτερη χρηματικό έπαθλο ύψους €5.000 και η ιδέα που θα καταλάβει την τρίτη θέση θα κερδίσει €2.500. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να διαγωνιστούν και για βραβεία στις θεματικές κατηγορίες του Climate-KIC: Αστικές Αειφόρες Μεταλλάξεις, Αειφόρος Χρήση Γης, Αειφόρος Παραγωγή και Περιβαλλοντικές Μετρήσεις και Χρηματοδότηση.

Στρατηγικός εταίρος της Chrysalis LEAP για τέταρτη συνεχή χρονιά είναι η PwC Κύπρου. «Όλοι εμείς στην PwC Κύπρου στηρίζουμε με υπερηφάνεια την πρωτοποριακή αυτή διοργάνωση συμβάλλοντας έτσι στη συλλογική προσπάθεια ανάπτυξης καινοτόμων και νεοφυών επιχειρήσεων αλλά και στην ευρύτερη προώθηση του τομέα της πράσινης τεχνολογίας στην Κύπρο. Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια μας στις νικήτριες ομάδες οι οποίες είμαστε βέβαιοι ότι θα εκπροσωπήσουν επάξια τη χώρα μας στον παγκόσμιο τελικό» δήλωσε ο κος Ευγένιος Χρ. Ευγενίου, Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κύπρου. 

Μέγας χορηγός του προγράμματος είναι η Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM) για τρίτη συνεχή χρονιά. «Η BSM, με μεγάλη υπερηφάνεια συμμετέχει σε μια τόσο σπουδαία Διοργάνωση που στόχο έχει τη διαχείριση της κλιματικής αλλαγής. Οι ανησυχίες για την καταστροφή στην οποία υπόκειται το περιβαλλοντικό μας σύστημα ολοένα και αυξάνονται. Θεωρούμε λοιπόν χρέος μας ως Οργανισμός, να συμβάλουμε έμπρακτα σε αυτή την σημαντική πρωτοβουλία, που έχει σαν στόχο την προώθηση νέων και καινοτόμων ιδεών που σχετίζονται άμεσα με την προστασία του περιβάλλοντος. Τα προγράμματα αυτά είναι επιπλέον σημαντικά για εμάς, αφού μπορούν να επιδράσουν θετικά και στην αειφόρο ανάπτυξη της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας. Παράλληλα προάγουν την περιβαλλοντική συνείδηση και αναβαθμίζουν την τεχνογνωσία του ανθρώπινου δυναμικού μας, έτσι ώστε να μπορούν και αυτοί με τη σειρά τους να συμβάλουν σε αυτό τον σημαντικό τομέα! Ευχόμαστε συγχαρητήρια στις νικήτριες ομάδες και Καλή Επιτυχία στον Παγκόσμιο Τελικό», δήλωσε η κα. Έλενα Πανταζίδου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Ομίλου (Group) της BSM.

Χορηγός του προγράμματος είναι οι Γιώργος Ζ. Γεωργίου & Συνεργάτες. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ