Το Κυπρορωσικό Γκαλά στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία

Για 12η συνεχόμενη χρονιά. 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 12ο Κυπρορωσικό Gala, στις 15 Σεπτεμβρίου 2018, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό την υψηλή αιγίδα της Πρώτης Κυρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κας  Άντρης Αναστασιάδη.

Μια πρωτοβουλία της Ensemble Productions και της διοίκησης της κυπριακής κυβέρνησης που ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια, το Cyprus Russia Gala έχει πλέον καθιερωθεί σαν ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά δρώμενα στην Κύπρο και ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα που σχετίζονται με τη Ρωσία εκτός των συνόρων της. Την εκδήλωση για ακόμη μια χρονιά τίμησαν με την παρουσία τους καλλιτεχνικές, πολιτικές και επιχειρηματικές προσωπικότητες και από τις δύο χώρες.

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές τα καθαρά έσοδα προσφέρθηκαν στο κορυφαίο κυπριακό φιλανθρωπικό ίδρυμα Ραδιομαραθώνιος, το οποίο στηρίζει τους συνανθρώπους μας με ειδικές ανάγκες και τις οικογένειές τους.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς, η Πρώτη Κυρία της Κύπρου κ. Άντρη Αναστασιάδη διακρίθηκε με το βραβείο Honorary Silver Order "Social Recognition" και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης με το βραβείο “Honorary Civil Order of the Silver Cross”, για άξιες επιδόσεις στρατιωτικού και πολιτικού καθήκοντος. Μια ιδιαίτερη τιμή για την ανθρωπιστική και πολιτιστική συμβολή τους στην ενίσχυση της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, από το Εθνικό Ταμείο της Ρωσίας «Κοινωνική Αναγνώριση» και τον Όμιλο Sibirsky Allians. Τα βραβεία απονεμήθηκαν από τον Πρέσβη της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Stanislav Osadchy και την ιδρύτρια του Gala, κ. Olga Balakleets.

Το 12ο Φιλανθρωπικό Gala Κύπρου-Ρωσίας αποτέλεσε μια ακόμη σημαντική πολιτιστική εμπειρία και μια μοναδική ευκαιρία για την ανάδειξη του πνεύματος της Ρωσίας και της κυπριακής φιλοξενίας. Αυτή η αξέχαστη εκδήλωση στο πιο διάσημο χώρο της χώρας, το Προεδρικό Μέγαρο, που έγινε πλέον θεσμός για τη χώρα μας, είναι αφιερωμένη στις πολιτιστικές, πολιτικές και επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας. 
Για ακόμη μια χρονιά, δημοφιλείς καλλιτέχνες από την Κύπρο και τη Ρωσία ένωσαν τις φωνές και τα ταλέντα τους χαρίζοντας στους παρευρισκόμενους μια μαγευτική μουσικοχορευτική παράσταση. 

Οι καλλιτέχνες που πλαισίωσαν το φετινό Gala είναι: ο αγαπημένος Κύπριος τραγουδιστής και τραγουδοποιός Μιχάλης Χατζηγιάννης, οι M. TURETSKY Soprano, ένα άκρως επιτυχημένο  πολιτιστικό πρότζεκτ στη Ρωσία, η γυναικεία φωνητική ομάδα - φαινόμενο Ensemble LOYKO και μία από τις πιο διάσημες βραβευμένες μουσικές μπάντες βιρτουόζων α καπέλα, οι PYATERO. Μία ομάδα αντρών τραγουδιστών που έχει αναγνωριστεί από τα πιο απαιτητικά ακροατήρια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το φετινό 12ο Φιλανθρωπικό Γκαλά Κύπρου-Ρωσίας διοργανώθηκε και παρουσιάστηκε από την Ensemble Productions Ltd και την CRG Cyprus-Russia Gala Ltd, σε συνεργασία με τη Ρωσική Πρεσβεία.

Επίσημος αερομεταφορέας: Cobalt Air.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ