Ο CFA Society Cyprus γιόρτασε τα 15 χρόνια του 

Ο Σύνδεσμος μπορεί να συμβάλει στην αντιμετώπιση του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού στην Κύπρο.

Μέσα σε εορταστικό κλίμα και παρουσία μελών του, στελεχών του ευρύτερου χρηματοοικονομικού κλάδου, καθώς και του αναπληρωτή προέδρου της κοινοβουλευτικής επιτροπής Οικονομικών, Μάριου Μαυρίδη και του εκπροσώπου της ηγεσίας του CFA Institute, George Spentzos, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus) γιόρτασε τα 15 χρόνια λειτουργίας του.

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, το ΔΣ του Συνδέσμου βράβευσε τα νέα μέλη του που απέκτησαν τον τίτλο του CFA, αφού πέρασαν επιτυχώς την εξέταση τριών επιπέδων και συμπλήρωσαν εργασιακή εμπειρία τεσσάρων ετών στον τομέα διαχείρισης επενδύσεων. 

Με 29 νέα μέλη, φέτος καταγράφηκε ρεκόρ, με τον συνολικό αριθμό των μελών του CFA Society Cyprus να φτάνει πλέον τα 147, 15 χρόνια μετά την ίδρυση και λειτουργία του στην Κύπρο, ως ο τοπικός σύνδεσμος του CFA Institute που εδρεύει στις ΗΠΑ. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης προβλήθηκε βίντεο με συγχαρητήριο μήνυμα από τον πρόεδρο του CFA Institute, Paul Smith, για το έργο και τα 15 χρόνια δράσης του Συνδέσμου, καθώς και δηλώσεις από τους πρώην προέδρους του. 

Στο μήνυμά του, ο πρόεδρος του CFA Society Cyprus, Μάριος Γεωργιάδης, αφού ευχαρίστησε όλα τα μέλη των προηγούμενων ΔΣ και τους εθελοντές που βοήθησαν όλα αυτά τα 15 χρόνια, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει ο Σύνδεσμος.

«Πέραν της άρτιας τεχνικής κατάρτισης, η υιοθέτηση υψηλού επιπέδου ηθικής συμπεριφοράς είναι προτεραιότητά μας για να ενισχύουμε την εμπιστοσύνη στον χρηματοοικονομικό τομέα και να εξυπηρετούμε σωστά τους πελάτες μας. Φέτος ξεκινούμε και μια προσπάθεια αντιμετώπισης του οικονομικού αναλφαβητισμού στην Κύπρο. Θα προσεγγίσουμε τοπικά λύκεια και μαθητές για την ενημέρωσή τους σε σχετικά με τον χρηματοοικονομικό προγραμματισμό και πώς πρέπει να σκέφτονται το μέλλον τους από οικονομικής πλευράς. Πιστεύουμε πως μια τέτοια πρωτοβουλία θα έχει θετική επίδραση στις νεότερες γενιές και τους μελλοντικούς επαγγελματίες», ανέφερε. 

Στην ανάγκη καταπολέμησης του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού αναφέρθηκε και ο αναπληρωτής πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Μάριος Μαυρίδης, ο οποίος συνεχάρη το CFA Society Cyprus για τη συγκεκριμένη δράση του. «Είναι κάτι που χρειαζόμαστε πολύ στην Κύπρο, να εκπαιδεύσουμε τον κόσμο και να του παρέχουμε τη σωστή πληροφόρηση για να πάρει τις σωστές αποφάσεις. Ο οικονομικός αναλφαβητισμός είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα, όχι μόνο στην Κύπρο, αλλά στην Κύπρο πληρώσαμε βαρύ τίμημα για αυτό. Πολλοί άνθρωποι έλαβαν πολλές λάθος αποφάσεις, ανάμεσά τους και άτομα που χαράζουν πολιτική, που κόστισαν στην κυπριακή κοινωνία όχι μόνο χρήματα, αλλά και πόνο», δήλωσε. Από την πλευρά του, το μέλος του ΔΣ του CFA Institute, George Spentzos, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία και αναγνώριση τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς του τίτλου του πιστοποιημένου χρηματοοικονομικού αναλυτή (CFA) και για το χρέος που έχουν οι CFAs απέναντι στους πελάτες, των οποίων διαχειρίζονται τον πλούτο, να βάζουν πάντα πρώτα το δικό τους συμφέρον. 

Τα νέα μέλη

Τα νέα μέλη του CFA Society Cyprus είναι οι: Βασίλης Ντίσκος, Διονύσιος Σινανός, Karim Mohamed Hany Anastasiou, Viktor Anokhin, Χρίστος Αντωνίου, Νικόλας Χριστοφόρου, Γεώργιος Χρυσάνθου, Αλέξανδρος Κλάππας, Omar Mahmoud El Foudeh, Ειρήνη Γεωργιάδου Σταυρίδη, Rezeda Ivoylova, Γεώργιος Καραγιάννης, Μαρή Λουρουτζιάτη, Serhiy Matviychuk, Γεώργιος Μαύρος, Evgenii Mitiukov, Νάταλι Νικολαΐδου, Χαρίλαος Α. Παπαναστασίου, Δημήτριος Παπανικολάου, Ζήνων Παπαφιλίππου, Χρίστος Πάπουτσας, Στέφανος Παττίχης, Πέτρος Πέτρου, Μένελαος Πουλλής, Βασίλης Προκοπίου, Θεμιστοκλής Τακκίδης, Γεώργιος Βασιλείου, Γεώργιος Βιολέττη και Φάνος Βλαδιμήρου. 

Το CFA Society Cyprus συγχαίρει τα νέα μέλη και τους παροτρύνει να συνεχίσουν να πρεσβεύουν τις ηθικές αξίες και τον υψηλού επιπέδου επαγγελματισμό που αντιπροσωπεύει το CFA Institute. 

CFA Society Cyprus

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών (CFA Society Cyprus)     είναι ο τοπικός σύνδεσμος στην Κύπρο του Ινστιτούτου CFA, το οποίο εδρεύει στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ και έχει πάνω από 150.000 μέλη σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας σε εξειδικευμένους χρηματοοικονομικούς αναλυτές, κατόπιν αυστηρών εξετάσεων, την κορυφαία πιστοποίηση CFA (Chartered Financial Analyst). Ο Σύνδεσμος ιδρύθηκε το 2003 και σήμερα αριθμεί 147 μέλη, τα οποία έχουν όλα αποκτήσει την πιστοποίηση του CFA και αντιπροσωπεύουν όλες τις μεγάλες τράπεζες και επενδυτικές εταιρείες της Κύπρου. Ως πιστοποιημένοι χρηματοοικονομικοί αναλυτές από το Ινστιτούτο CFA, τα μέλη του Συνδέσμου είναι τα πλέον καταρτισμένα σε θεωρητικό, αλλά και πρακτικό επίπεδο άτομα για να αναλύουν θέματα σχετικά με την Χρηματοοικονομική Επιστήμη και ειδικότερα τις επενδύσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ