Ποιμνιοτρόφοι: Στήριξη για κατοχύρωση του χαλλουμιού

Στήριξη στις προσπάθειες για κατοχύρωση του χαλλουμιού εκφράζουν οι ποιμνιοτρόφοι.

Θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν σθεναρά κάθε προσπάθεια για την έγκριση του κατατεθειμένου φακέλου στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 2014 για την κατοχύρωση του χαλλουμιού ως προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), συμφώνησαν χθες ομόφωνα σε συνάντηση που είχαν στη Λάρνακα, οι έξι οργανωμένοι φορείς ποιμνιοτρόφων Κύπρου, σύμφωνα με ανακοίνωση.
 
«Με γνώμονα τα οφέλη για τους παραγωγούς γάλακτος και όλους τους εμπλεκόμενους στην παρασκευή και εμπορία του χαλλουμιού και κυρίως το τεράστιο όφελος για την οικονομία της Κύπρου γενικότερα, καλούμε όλους, μηδενός εξαιρουμένου, να σταθούν αρωγοί και συμπαραστάτες στις μεγάλες προσπάθειες του Υπουργού Γεωργίας κ. Καδή και άλλων κυβερνητικών και μη υπηρεσιών για την κατοχύρωση του χαλλουμιού», αναφέρεται.
 
Την ανακοίνωση συνυπογράφουν οι ακόλουθοι φορείς: Σ.Κ.Π Σύνδεσμος Κτηνοτρόφων Πάφου ΛΤΔ, Παγκύπρια Εταιρεία Αιγοπροβατοτρόφων (ΠΕΑΠ) Δημόσια ΛΤΔ, Ο.Π.Α. Ομάδα Παραγωγών Αιγοπροβατοτρόφων ΛΤΔ, Μ - Π.Ο.ΑΙ  ΛΤΔ, Ομάδα Ποιμνιοτρόφων Περιοχής Ακάμα – Πάφου (ΑΠ) ΛΤΔ, Ομάδα Αιγοπροβατοτρόφων Λεμεσού “Ο Ποιμένας”.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ