Τραμπ:: Αύξηση εξαγωγών αμερικανικού βοδινού κρέατος στην ΕΕ

Συμφωνία με την ΕΕ για την εξαγωγή περισσότερου αμερικανικού βοδινού κρέατος προς την Ευρώπη, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, δηλώντας, παράλληλα, ότι η επιβολή δασμών στις ευρωπαϊκές εξαγωγές αυτοκινήτων παραμένουν μια πιθανότητα.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει τονίσει πως οποιαδήποτε συμφωνία για το βοδινό κρέας δεν θα αυξήσει τις συνολικές εισαγωγές του συγκεκριμένου κρέατος και ότι το βοδινό κρέας που εισέρχεται στην Ένωση θα είναι χωρίς ορμόνες, σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ για την ασφάλεια των τροφίμων. Η συμφωνία χρειάζεται την έγκριση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 "Η συμφωνία που υπογράψαμε σήμερα θα μειώσει τα εμπορικά εμπόδια στην Ευρώπη και θα διευρύνει την πρόσβαση των Αμερικανών αγροτών και των κτηνοτρόφων", δήλωσε ο Τραμπ σε συνάντηση αξιωματούχων της ΕΕ και Αμερικανών κτηνοτρόφων στο Λευκό Οίκο.

Η συμφωνία, η οποία αποτελεί μια περιορισμένη νίκη για μια Κυβέρνηση που βρίσκεται σε εμπορικό πόλεμο με την Κίνα,υπογράφηκε στη συνέχεια από τον εμπορικό αντιπρόσωπο των ΗΠΑ Robert Lighthizer, τον Σταύρο Λαμπρινίδη, πρεσβευτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον εκπρόσωπο της ΕΕ Jani Raappana.

Ο Τραμπ αστειεύτηκε ότι η Κυβέρνηση του εργάζεται με την ΕΕ "για επιβολή δασμών 25% σε όλα τα αυτοκίνητα Mercedes-Benz και BMW που εισάγονται στις ΗΠΑ", για να συμπληρώσει, γελώντας, ότι αυτό είναι ένα αστείο.

Ωστόσο, μιλώντας σε δημοσιογράφους αργότερα, είπε ότι η επιβολή δασμών στα ευρωπαϊκά αυτοκίνητα παραμένει μια πιθανότητα.
 
"Οι δασμοί στα αυτοκίνητα δεν είναι ποτέ εκτός τραπεζιού", δήλωσε ο Τράμπ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ