Η Amazon άλλαξε τον αλγόριθμό της για να προωθήσει τα προϊόντα

Οποιαδήποτε αλλοίωση στο σύστημα αναζήτησης της Amazon έχει τεράστιο αντίκτυπο.

Η Amazon προσάρμοσε το σύστημα αναζήτησης ώστε να αναδεικνύονται περισσότερο καταχωρήσεις που αποκομίζουν περισσότερα κέρδη στην εταιρεία, ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές στη WSJ.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το euro2day.gr και σύμφωνα με τις πηγές της WSJ, την περασμένη χρονιά η Amazon τροποποίησε τον αλγόριθμο με βάση τον οποίο αξιολογούνται οι καταχωρήσεις έτσι ώστε οι πελάτες να μην βλέπουν μόνο τις πιο σχετικές και ευπώληπτες καταχωρήσεις αλλά και προϊόντα που είναι πιο επικερδή για την εταιρεία.

Η τροποποίηση αυτή, την οποία δεν έχει δημοσιοποιήσει ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, τέθηκε σε εφαρμογή μετά από εσωτερική διαμάχη ενός χρόνου ανάμεσα σε στελέχη του εμπορικού τμήματος της Amazon στο Σιάτλ και την ομάδα της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για την αναζήτηση και έχει έδρα το Πάλο Άλτο, η οποία ήταν αντίθετη στην εν λόγω κίνηση.

Οποιαδήποτε αλλοίωση στο σύστημα αναζήτησης της Amazon έχει τεράστιο αντίκτυπο, γιατί στις ΗΠΑ αποτελεί τον πιο διαδεδομένο τρόπο για την αναζήτηση προϊόντων στο διαδίκτυο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ