CARBO ONE: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυπριακή αγορά

Στη Λεμεσό η βάση της εταιρείας άνθρακα.

Της Μόνικας Κουρουφέξη Χατζηχάννα 

Η Carbo One Ltd είναι µια από τις µεγαλύτερες εταιρείες εµπορίας άνθρακα στον κόσµο, µε ετήσιες πωλήσεις άνω των 75 εκατοµµυρίων τόνων και µε έδρα τη Λεµεσό. 

Η εταιρεία, προσανατολισµένη στον πελάτη, συνδυάζει ένα σταθερό επιχειρησιακό πλαίσιο µε µια αποδεδειγµένη εικόνα. Τα υψηλά πρότυπα αξιοσηµείωτης απόδοσης επιτρέπουν στην εταιρεία όχι µόνο να αντέξει τον ανταγωνισµό, αλλά και να έχει σηµαντικό ρόλο στην αγορά. Ως αξιόπιστος προµηθευτής προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας, η εταιρεία έχει σχέσεις µε πελάτες από όλο τον κόσµο.

Την ίδια στιγµή, η εταιρεία στηρίζει µε κάθε τρόπο τον αθλητισµό και το ευ ζην, µε αξιοσηµείωτο σταθµό στην ιστορία της τη στήριξη τεσσάρων Κυπρίων αθλητών για την αποστολή τους στους Ολυµπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020. 

O Maxim Tolstikov, Chief Commercial Officer της Carbo One Ltd, µιλά στο Economy Today για την πορεία της εταιρείας τα τελευταία χρόνια αλλά και για το πόσο υπερήφανος νιώθει που η εταιρεία του είναι πλέον µέλος της ολυµπιακής οικογένειας της Κύπρου.

Γνωρίζουµε ότι η Carbo One είναι ένας από τους µεγαλύτερους εµπόρους άνθρακα στον κόσµο. Ποια είναι τα βασικά επιτεύγµατα της εταιρείας, οι όγκοι πωλήσεων και τα σχέδια για το τρέχον έτος;

Το 2018 η Carbo One εισήλθε στον κατάλογο των τριών κορυφαίων παγκόσµιων εµπόρων άνθρακα µε συνολικό όγκο συναλλαγών περίπου 80 ​εκατοµµυρίων τόνων. Από την ίδρυση της εταιρείας, σχεδόν πριν από 20 χρόνια, και µέχρι σήµερα, η Carbo One κατάφερε να αυξήσει τον όγκο των πωλήσεών της δέκα φορές.

Φέτος σκοπεύουµε να διατηρήσουµε τις πωλήσεις µας στο σηµερινό επίπεδο, παρά την αµφιλεγόµενη µακροοικονοµική κατάσταση, κυρίως λόγω της πτώσης των τιµών στην παγκόσµια αγορά άνθρακα.

Ποια µέτρα λαµβάνει η Carbo One για να αντιµετωπίσει την πτώση των τιµών του άνθρακα φέτος;

Προσπαθούµε να ισοζυγίσουµε τις σηµερινές προσωρινές αρνητικές τάσεις στην αγορά µέσω της καινοτόµου, ευέλικτης εφοδιαστικής µας αλυσίδας, η οποία µας επιτρέπει να αναπροσανατολίζουµε τις ποσότητες στις πιο ελπιδοφόρες αγορές όσον αφορά την τιµή και τη ζήτηση. Επιπλέον, οι µακροπρόθεσµες συµβάσεις, η εµπορία προϊόντων υψηλής ποιότητας και εξειδικευµένων προϊόντων, καθώς και η στρατηγική επέκταση σε νέες αγορές πωλήσεων σε όλο τον κόσµο, διαδραµατίζουν σηµαντικό ρόλο στη διατήρηση και αύξηση του επιπέδου των ετήσιων πωλήσεων της Carbo One.

Ποιες είναι οι βασικές κατευθύνσεις των παραδόσεων της Carbo One και σε ποιες χώρες αντιπροσωπεύεται η εταιρεία;

Η Carbo One προσφέρει υψηλής ποιότητας άνθρακα όλων των επιπέδων και ποιοτήτων, προµηθεύοντάς τον σε καταναλωτές από περισσότερες από 40 χώρες της Ευρώπης, της Μεσογείου, της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού και της Λατινικής Αµερικής. Η Carbo One έχει θυγατρική εταιρεία την Carbo One Asia Y.K., µε έδρα το Τόκιο, από το 2003. 
Η Carbo One άνοιξε το 2014 ένα γραφείο στη Σεούλ. Εκτός αυτού, η εταιρεία µας διατηρεί ένα γραφείο στο Ντουµπάι των Ηνωµένων Αραβικών Εµιράτων, καθώς και µη κερδοσκοπικά γραφεία στη Βουδαπέστη της Ουγγαρίας και στη Μόσχα της Ρωσίας.

Είναι η Carbo One ένας από τους µεγαλύτερους φορολογούµενους στην Κύπρο;

Ναι, γνωρίζουµε ότι πρόκειται για σηµαντική συµβολή στην οικονοµία της Κύπρου και των τοπικών κοινοτήτων. Είµαστε επίσης περήφανοι για τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες στις οποίες προβαίνει η Carbo One, η οποία σε εθελοντική βάση υποστηρίζει ενεργά έναν υγιεινό τρόπο ζωής, τον αθλητισµό, τον πολιτισµό και την εκπαίδευση σε όλο τον κόσµο.

Γνωρίζουµε ότι η Carbo One δραστηριοποιείται ιδιαίτερα σε κοινωνικό έργο. Ποιους στηρίζει η εταιρεία και γιατί;

Η Carbo One, ως κύριος χορηγός της Κυπριακής Ολυµπιακής Επιτροπής, είναι πολύ υπερήφανη και έχει επίγνωση της µεγάλης ευθύνης που αναλαµβάνει για την προώθηση των νέων αθλητών της Κύπρου για συµµετοχή στους επικείµενους Ολυµπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο της Ιαπωνίας. 

Η Carbo One εντάχθηκε στην πρωτοβουλία «Υιοθετήστε έναν αθλητή στον δρόµο για το Τόκιο 2020» και υιοθέτησε όλους τους αθλητές της γυµναστικής που συµµετείχαν στο συγκεκριµένο πρόγραµµα. Ειδικότερα, είµαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που τέσσερις νεαροί αθλητές, οι Μάριος Γεωργίου, Βικτώρια Σκιττίδη, Ηλίας Γεωργίου και Τοµ Νικολάου, είναι µέρος της φιλικής οικογένειας Carbo One και αναµφισβήτητα καταβάλλουµε κάθε δυνατή προσπάθεια για να βοηθήσουµε αυτούς τους προικισµένους αθλητές στην πορεία τους προς τους Ολυµπιακούς Αγώνες του Τόκιο.
Πρόκειται για µια αξιόλογη και εξαιρετικά σηµαντική αποστολή για την εταιρεία µας, καθώς ο αθλητισµός δεν σηµαίνει µόνο υγεία του έθνους και των µελλοντικών γενεών. Είναι ένας µοναδικός τρόπος αλληλεπίδρασης µεταξύ εθνών πέρα από τα σύνορα. Ο αθλητισµός είναι σύµβολο δίκαιου παιχνιδιού, ελπίδας και ειρήνης, διαφορετικότητας, ανοχής και σεβασµού. Αυτό είναι που ενώνει ανθρώπους του πλανήτη µε ευγενή και ειλικρινή ιδανικά.

Σε ποιες άλλες παγκόσµιες κοινωνικές πρωτοβουλίες εµπλέκεται η Carbo One;

Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να αναφερθώ στο The Carbo One Cup Tennis Junior κάτω των 12 ετών, το οποίο έχει αναδειχθεί σε σηµαντικό θεσµό στην αθλητική και κοινωνική ζωή της Κύπρου. Το τουρνουά διοργανώνεται για δεύτερη συνεχόµενη χρονιά στο Aphrodite Hills Resort. Το µεγάλο τουρνουά διοργανώθηκε µε την οικονοµική υποστήριξη και την αποκλειστική χορηγία της Carbo One και συγκέντρωσε νέους παίκτες του τένις από περισσότερες από 20 χώρες. Τον περασµένο Απρίλιο, η Carbo One χρηµατοδότησε αγώνες ποδηλασίας στο Perak της Μαλαισίας. Η αθλητική αυτή εκδήλωση είχε ως στόχο τη συγκέντρωση κονδυλίων για τη διατήρηση των µαγκρόβιων δασών στη Μαλαισία.

Τον Μάιο η Carbo One έλαβε µέρος στην τελετή απονοµής των βραβείων του 30ού διαγωνισµού φοιτητικού θεάτρου, που διοργάνωσε ο Θεατρικός Οργανισµός Κύπρου (ΘΟΚ) σε συνεργασία µε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισµού Κύπρου, ως µεγάλος δωροθέτης της εκδήλωσης.
Μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών του τρέχοντος έτους, η Carbo One ήταν ευτυχής να χορηγήσει µια οµάδα ποδηλατών από την Ολλανδία, η οποία συµµετείχε στους αγώνες Alpe d’HuZes, για την άντληση κεφαλαίων για την Ολλανδική Εταιρεία Καρκίνου. Ο αγώνας διοργανώθηκε µε σύνθηµα «η εγκατάλειψη δεν είναι επιλογή». Κάθε ευρώ που χορηγείται στο Ταµείο Alpe d’HuZes / KWF πηγαίνει άµεσα και 100% στην έρευνα για τον καρκίνο και στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων µε καρκίνο. Η Carbo One αναµένει να συνεχίσει να υποστηρίζει αυτή την ευγενή αποστολή µε στόχο την εξεύρεση νέων, σύγχρονων φαρµάκων και ιατρικών τεχνολογιών για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών.

«ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»
Μαζί µε τους παραγωγούς άνθρακα η Carbo One φροντίζει για την προστασία του περιβάλλοντος και τις µελλοντικές γενιές. Η εταιρεία εφαρµόζει ένα σύγχρονο σύστηµα περιβαλλοντικής διαχείρισης και παρακολούθησης στα ανθρακωρυχεία.

Το σύστηµα περιλαµβάνει:
- Αποκατάσταση ορυχείων 
- Έλεγχο και επεξεργασία του νερού
- Έλεγχο αιωρούµενων στερεών 
- Διαχείριση των αποβλήτων
- Επεξεργασία σκόνης
- Διαχείριση επικίνδυνων υλικών 

Συνεχή περιβαλλοντικό αυτοέλεγχο

Ορισµένες περιοχές που καλλιεργούνται έχουν σπαρθεί µε διάφορα δέντρα, ενώ µερικές άλλες µετατρέπονται σε βοσκότοπους.
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ