Γνωστή αλυσίδα ζαχαροπλαστείων έρχεται στην Κύπρο 

Από την Θεσσαλονίκη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Economy Today, τα γνωστά ζαχαροπλαστεία ΤΕΡΚΕΝΛΗΣ ετοιμάζονται να ανοίξουν το πρώτο τους φυσικό κατάστημα στην Κύπρο. 

Συγκεκριμένα το ζαχαροπλαστείο θα βρίσκεται στην επαρχία Λευκωσίας και η εταιρεία βρίσκεται ήδη στην αναζήτηση προσψπικού για να καλύψει τις ανάγκες στελέχωσης του καταστήματος. 

Μέχρι σήμερα οι υπεραγορές Αλφαμέγα είχαν στην κατοχή τους τα αποκλειστικά δικαιώματα μέσω της συμφωνίας που κατέληξαν με την Qualifood για πώληση των προϊόντων ΤΕΡΚΕΝΛΗΣ. 

Η Ιστορία των ζαχαροπλαστείων ΤΕΡΚΕΝΛΗΣ

1926
Ο νεαρός έφηβος Σταύρος Τερκενλής - προσφυγόπουλο από την Μ. Ασία - ξεκινάει να εργάζεται σε ηλικία 12 ετών σ’ ένα από τα κεντρικότερα και πιο γνωστά αρτοζαχαροπλαστεία στην Θεσσαλονίκη εκείνη την εποχή.

1948
Ξεκινάει η επιχειρηματική διαδρομή της οικογένειας Τερκενλή στο χώρο της αρτοζαχαροπλαστικής με την ίδρυση, του πρώτου καταστήματος από τον Σταύρο Τερκενλή στις οδούς Τσιμισκή με Αριστοτέλους γωνία, όπου λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

1988
Μετά από 40χρόνια αναλαμβάνει το «τιμόνι» του ενός υφιστάμενου καταστήματος ο Παύλος Τερκενλής «ανοίγοντας πανιά» για την δημιουργία μιας αλυσίδας ιδιόκτητων και συνεργαζόμενων καταστημάτων, κάνοντας το Brand γνωστό σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Οι Έλληνες του εξωτερικού «διαδίδουν» τον «Τερκενλή» σε όλες τις γωνίες του κόσμου!

2003
Ξεκινάει η λειτουργία της κεντρικής παραγωγής στην Ν. Ραιδεστό Θεσσαλονίκης. Οι δυνατότητες πλέον αποκτούν υπόσταση και στόχους!

2007
Ίδρυση του πρώτου καταστήματος στην πόλη της Αθήνας στο Χαλάνδρι.

2018
Σήμερα, μετά από 70χρόνια, με συνολικά 19 καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, όλοι οι άνθρωποι μας είναι έτοιμοι για τα επόμενα μεγάλα βήματα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ