Καδής: Στόχος να λάβει πολιτικές διαστάσεις η κατοχύρωση του χαλουμιού

Πρέπει να εξευρεθούν λύσεις που θα διασφαλίζουν την υγεία και την ασφάλεια του, σημείωσε.

Ο Υπουργός  Γεωργίας Κώστας Καδής διαβεβαίωσε τις Επιτροπές Εμπορίου και Γεωργίας της Βουλής ότι η προσπάθεια για κατοχύρωση του χαλουμιού  ως προϊόντος ονομασίας προέλευσης (ΠΟΠ) είναι συνεχής και δεν έχει σταματήσει ούτε στιγμή και ότι τώρα η κυβέρνηση επικεντρώνεται σε εξεύρεση λύσεων για την πολιτική διάσταση της κατοχύρωσης του προϊόντος.
 
Μιλώντας ενώπιον κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών που εξέτασαν το ζήτημα, παρουσία και του Υπουργού Εμπορίου καθώς και όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και οργανώσεων, ο κ. Καδής ξεκαθάρισε ότι οι λύσεις αυτές δεν θα υποσκάπτουν την Κυπριακή Δημοκρατία και θα διασφαλίζουν την υγεία  και την ασφάλεια του προϊόντος αλλά και την φήμη του διεθνώς.
 
 Αυτές είναι οι αρχές στις οποίες διαβουλευόμαστε, το θέμα είναι δύσκολο και η προσπάθεια συνεχίζεται. Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση έχει υπόψη της άλλα πλάνα και επιλογές αν η προσπάθεια δεν τελεσφορήσει, αλλά δεν θέλησε να πει λεπτομέρειες.
 
Παράλληλα ενημέρωσε τους βουλευτές ότι εντός των ημερών το Υπουργείο προχωρεί σε δεύτερη προκήρυξη για στήριξη του κλάδου των αιγοπροβατοτρόφων.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 
 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ