Αναδυόμενες επιχειρήσεις: Λουλούδια που τρώγονται (vid)

Το πρότζεκτ ANTEA μελετά 40 βρώσιμα λουλούδια.

Ποια λουλούδια μπορούμε να φάμε; Πώς μπορούμε να τα αποθηκεύσουμε και τα χρησιμοποιήσουμε; Βρώσιμα λουλούδια. Μια παλιά παράδοση που γίνεται αναδυόμενος τομέας στην Ευρώπη.

Σ' αυτά τα θερμοκήπια κοντά στην Νίκαια, καλλιεργούνται βρώσιμα λουλούδια. Ερευνητές της Cream, αναλύουν τις ποιότητές τους, ξεκινώντας από τη γεύση τους. Μία από αυτούς είναι η Ροζάνα Ντιμίτα: «Αυτό το φυτό ονομάζεται "Agastache apricot sprite" και έχει γεύση μέντας, γλυκόριζας και γλυκάνισου.

Στο πλαίσιο της συντήρησης, τα παρατηρούμε σε συνθήκες αποθήκευσης σε ψυγεία και αποξηραίνουμε τα λουλούδια σε ηλιακά και ηλεκτρικά στεγνωτήρια».

Η ερευνήτρια εργάζεται στο πλαίσιο του ANTEA, του διασυνοριακού πρότζεκτ Γαλλίας - Ιταλίας, που υποστηρίζεται από την Πολιτική Συνοχής της Ε.Ε. Στοχεύει στην ενίσχυση του τομέα βρώσιμων λουλουδιών. Πρόκειται για ένα πολύ ευαίσθητο προϊόν με μικρή διάρκεια ζωής.

Το πρότζεκτ ANTEA μελετά 40 βρώσιμα λουλούδια. Ο συνολικός προϋπολογισμός του αγγίζει τα 1.760.000 ευρώ. Το 85% χρηματοδοτείται από την ευρωπαϊκή πολιτική συνοχής. Το πρότζεκτ έχει επτά εταίρους: πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και εμπορικά επιμελητήρια σε Γαλλία και Ιταλία.

Πηγή:  keep.eu, euronews.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ