Συνεχίζεται η πτώση για τις πωλήσεις iPhone στην Κίνα

Ο κορωνοϊός συνεχίζει να πλήττει τις κινεζικές επιχειρήσεις.

Κατακόρυφη πτώση σημείωσαν τον Ιανουάριο oι πωλήσεις iPhones της Apple στην Κίνα, με τους αναλυτές να προειδοποιούν για ακόμη μεγαλύτερη πτώση  τους επόμενους μήνες, καθώς οι αρχές ανά τον κόσμο δεν έχουν ακόμη καταφέρει να θέσουν υπό έλεγχο την επιδημία.

Όπως μεταδίδει το naftemporiki.gr, η ζήτηση για iPhones στην Κίνα ήταν μειωμένη 28% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα, όπως προκύπτει από ανάλυση των κρατικών στοιχείων. «Τα ποσοστά του Φεβρουαρίου αναμένεται να είναι πολύ χειρότερα, τόσο λόγω ζητημάτων προσφοράς και ζήτησης που σχετίζονται με την επιδημία του κορωνοϊού», επισημαίνει σε υπόμνημα ο Τίμοθι Άρκουρι, αναλυτής της UBS.

Η Apple πρόσφατα απέσυρε την πρόβλεψή της για τα έσοδα του τριμήνου έως τον Μάρτιο, προειδοποιώντας ότι η επιδημία έχει επιφέρει πλήγμα στις πωλήσεις και έχει επιβραδύνει την παραγωγή. Η Apple είχε κλείσει και τα 42 φυσικά καταστήματα στην Κίνα εξαιτίας της επιδημίας. Η κατάσταση είναι τόσο ρευστή, που ακόμη δεν έχει προβεί σε νέα πρόβλεψη για τα έσοδα, σημειώνει ο κ. Αρκούρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ