Η μπίρα Corona νόσησε από κορωνοϊό - Ζημιές €150εκ.

Οι απώλειες οδήγησαν στην περικοπή των μπόνους του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας.

Στα τέλη Ιανουαρίου, η μπίρα Corona φαινόταν πως θα είχε κέρδη από το ξέσπασμα του Covid-19, καθώς το 60% των χρηστών που έψαχναν να λύσουν τις απορίες τους για τον νέο κορωνοϊό, πίστευαν ή φοβούνταν ότι η δημοφιλής μπίρα σχετίζεται με αυτόν. 

Κι όμως, έναν μήνα μετά οι μετοχές της φαίνεται να καταρρέουν. Η ιδιοκτήτρια εταιρία της γνωστής μπύρας «Corona» βρίσκεται αντιμέτωπη με το μεγαλύτερο οικονομικό πλήγμα που έχει υποστεί τα τελευταία δέκα χρόνια, μετά το ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού. 

Συγκεκριμένα, τους τελευταίους δύο μήνες από το ξέσπασμα της επιδημίας του κορωνοϊού που άρχισε να εξαπλώνεται από την Κίνα, η εταιρία κατέγραψε ζημιές περίπου 150 εκατομμυρίων ευρώ στα κέρδη της σε μία εποχή που περίμενε αύξηση των πωλήσεων λόγω του εορτασμού της Κινέζικης πρωτοχρονιάς. 

Οι απώλειες οδήγησαν στην περικοπή των μπόνους του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρίας αλλά και σε μία από τις χειρότερες προβλέψεις κερδών τριμήνου που έχουν καταγραφεί ποτέ.

Η εταιρεία πιστεύει ότι η πτώση των κερδών οφείλεται στο γεγονός ότι όλοι και λιγότεροι άνθρωποι τολμούν να βγουν έξω στην Κίνα ως μέτρο πρόληψης για τον κορωνοϊό. Αυτό με τη σειρά του οδηγεί πολλά μπαρ και εστιατόρια στο κλείσιμο. 

Πηγές: Evening Standard, huffingtonpost.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ