Προτείνεται άρση όλων των περιορισμών

Οι επιστήμονες προτείνουν σε εισηγητική έκθεση, την άρση όλων των περιορισμών για τους περισσότερους κλάδους για τους οποίους ισχύουν περιοριστικά μέτρα.

Επιμέλεια: Γιώτα Αποστολίδου

Την επίσπευση της άρσης όλων σχεδόν των περιορισμών προτείνει η εισηγητική έκθεση των επιστημόνων, που προτείνουν τη μετάθεση της άρσης των περιορισμών για τους περισσότερους κλάδους, για τους οποίους εξακολουθούν να εφαρμόζονται μέτρα, από την 4η στην 3η φάση των χαλαρώσεων.

Οι επιστήμονες φέρονται να εισηγούνται την άρση των περιορισμών στις συναθροίσεις, σε γάμους, δεξιώσεις, βαφτίσεις, υπαίθρια θέατρα, κινηματογράφους φεστιβάλ και συναυλίες και την επαναλειτουργία των θεματικών πάρκων και των κολυμβητηρίων από τις 9 μέχρι τις 21 Ιουνίου.

Η εισήγηση, ωστόσο, δεν βρίσκει σύμφωνο το Υπουργείο Υγείας, το οποίο ενημέρωσε γραπτώς την Συμβουλευτική Επιτροπή ότι τα όσα εισηγείται έρχονται σε αντίθεση, μεταξύ άλλων, με τον Οδικό Χάρτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Οι νέες χαλαρώσεις θα ανακοινωθούν αύριο, μετά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα ενημερωθεί και για τα συμπεράσματα της χθεσινής τηλεδιάσκεψης με την Τεχνική Επιτροπή για την Υγεία, αναφορικά με τη σταδιακή διάνοιξη των οδοφραγμάτων. Δεν αποκλείεται να ζητήσει και ενημέρωση από τον Ε/κ επικεφαλής της Επιτροπής, Λεωνίδας Φυλακτού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ